Stiri Politice

Klaus Iohannis pierde tot! Liberalii s-au răsculat la adresa omului preşedintelui. Dezvăluiri din interior

Umilinţă totală pentru Klaus Iohannis! Afirmaţii grave la adresa preşedintelui. Cum se distruge PNL
Klaus Iohannis, Sursa foto Facebook

Klaus Iohannis pierde tot! Liberalii s-au răsculat la adresa omului preşedintelui. Dezvăluiri din interior. PNL începe să se delimiteze de şeful statului, dar şi de oamenii acestuia care au ajuns în Guvernul lui Nicolae Ciucă. S-a aflat ce ministru ar fi pe făraş.

Klaus Iohannis a propus-o pe Ligia Deca în fruntea Ministerului Educaţiei. Înainte, aceasta a fost în echipa preşedintelui, de la Palatul Cotroceni.

Acum, Ligia Deca a fost pusă la zid în interiorul PNL. Totul s-a întâmplat în ședința Biroului Executiv. Mai mulţi lideri ar fi criticat-o la scenă deschisă, conform edupedu.ro.  Cei mai mari contestatari ai lui Deca au fost Dan Motreanu, Rareș Bogdan, ambii prim-vicepreședinți PNL, Robert Sighiartău și Florin Roman, vicepreședinți PNL, conform sursei citate.

Deputatul Robert Sighiartău ar fi criticat-o pe Ligia Deca pentru că proiectul Legilor educației nu este susținut de formatorii de opinie. Mai mult, este nemulţumit că aceasta nu iese să comunice, în contextul în care anunță că vrea ca legile pe care le-a realizat să fie adoptate rapid.

Klaus Iohannis pierde tot!

Tot Sighiartău a acuzat-o astăzi pe Deca de faptul că a ignorat sensibilitățile religioase și a anulat Vacanța de Paște în 2024. Asta s-a întâmplat deşi majoritatea populației este de religie ortodoxă.

Alte critici ale liderilor liberali s-au legat de incompatibilitatea dintre funcțiile de director sau inspector școlar și funcțiile politice de conducere sau de consilier local. Proiectul de Lege a învățământului preuniversitar realizat de Deca și ținut departe de transparența publică până astăzi prevede, concret, că funcția de director de școală și cea de inspector școlar nu sunt compatibile cu cele politice.

Această prevedere a legii a atras cele mai multe atacuri din partea liberalilor. Florin Roman, fostul ministru liberal al cercetării ar fi comparat-o pe Ligia Deca cu Ecaterina Andronescu. Liberalii au mai spus că noua lege nu aduce nici un sprijin pentru copiii românilor întorși în România cu părinții care au lucrat o perioadă în străinătate.

To Top