Stiri Politice

Klaus Iohannis, marea decizie de la finalul mandatului: Este un lucru important pentru noi toți

Klaus Iohannis, marea decizie de la finalul mandatului: Este un lucru important pentru noi toți

Când propunerile vor ajunge la mine, voi lua decizia corespunzătoare, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, în legătură cu numirea noilor șefi la Parchete.

Președintele Klaus Iohannis a spus că va lua decizia corespunzătoare în cazul procurorilor șefi de parchete când propunerile vor ajunge la el. Ministrul i-a propus pe Alex Florin Florența pentru funcția de procuror general al PÎCCJ și pe Marius Ionuț Voineag pentru funcția de procuror șef al DNA.

„Anunțul Ministerul Justiției e un pas important într-o direcție pe care toți ne-o dorim bună.

Klaus Iohannis: Apreciez însă că ministerul a lucrat foarte corect

Ministrul a anunțat opțiunile care au reieșit de acolo. Urmează următorul pas, care e la CSM, după care propunerile vor ajunge la mine și voi lua o decizie corespunzătoare.

Apreciez însă că ministerul a lucrat foarte corect, anunțând din timp aceste concursuri și ținându-se de agenda stabilită. Este un lucru important pentru noi toți”, spune Klaus Iohannis.

Ministerul Justiției i-a propus pe Alex Florin Florența pentru funcția de procuror general al PÎCCJ și pe Marius Ionuț Voineag pentru funcția de procuror șef al DNA.

„Propunerile pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ și Procuror Șef DNA sunt următoarele: Alex Florin Florența pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ; Marius Ionuț Voineag pentru funcția de Procuror Șef DNA. Propunerea pentru funcția de Procuror Șef al DIICOT va fi anunțată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor”, a anunțat luni, într-un comunicat, Ministerul Justiției.

Interviurile pentru funcțiile de Procuror General al PÎCCJ, Procuror Șef al DNA, respectiv Procuror Șef al DIICOT au avut loc în 20, 21 și 24 februarie 2023 la sediul Ministerului Justiției.

To Top