Stiri Politice

Klaus Iohannis face anunţul momentului! Nu l-a iertat pe Marcel Ciolacu. Ştie exact cine va fi viitorul premier

Klaus Iohannis i-a pus la colț pe guvernanți! Președintele României, mesaj către guvernul Ciucă: Nu mai există justificări
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis face anunţul momentului! Nu l-a iertat pe Marcel Ciolacu după ultimele declaraţii ale şefului PSD la adresa şefului statului. Iohannis ştie exact cine va fi viitorul premier şi i-a pus la punct pe cei de la PSD după ultimele ieşiri publice ale acestuia.

Klaus iohannis îi apără pe cei din coaliţie. Şeful statului spune nu este cazul de o ruptură în coaliție, din moment ce această alianță a apărut dintr-o nevoie pentru România. Mai mult, acesta a spus clar cine va fi noul premier şi ce se va întâmpla la rotativa din luna mai.

Nu a ratat însă ocazia de a-l critica pe Marcel Ciolacu pentru ultimele declaraţii ale şefului PSD. „Câteodată, unii politicieni merg la televiziuni și-i ia gura pe dinainte, ca să zic așa… Nu cred ca cineva a uitat sau nu a ințeles că această coalitie a aparut dintr-o nevoie. Ţara trebuie sa fie guvernabila, cu un guvern stabil in aceste vremuri tulburi. Trebuie sa avem puterea interioara sa trecem cu mai mult sau mai putin marunte, sa vedem care e interesul Romaniei.

Cand coalitia va decide sa faca o schimbare de guvern, in conformitate cu Constitutia, voi lua decizia care mi se va parea cea mai buna pentru Romania”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis face anunţul momentului!

Marcel Ciolacu riscă să nu mai preia funcția de premier în luna mai pentru că rotativa guvernamentală dintre PSD și PNL ar putea fi amânată. Motivul este legat de PNRR. Protocolul încheiat între cele două partide prevede ca noul premier PSD să se instaleze la Palatul Victoria pe 25 mai, însă acest lucru ar putea fi împiedicat de această cerere de plată care trebuie depusă cel mai devreme în iunie, însă Guvernul ar putea cere o amânare până în toamnă.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că atribuțiile miniștrilor nu trebuie retrase brusc. Astfel, România ar pierde miliarde din PNRR. De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că rotativa se va face în acest an, însă data nu este bătută în cuie.

To Top