Stiri Politice

Klaus Iohannis e terminat! Acuzaţii şi jigniri la adresa preşedintelui: ‘Este nesimțire totală’

Umilinţă totală încasată de Klaus Iohannis! Cu cine a fost comparat preşedintele României
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis e terminat! Acuzaţii şi jigniri la adresa preşedintelui. Pe final de mandat, şeful statului este atacat de toată lumea. Ultima ieşire a lui Iohannis, vizita în Japonia, a fost picătura care a umplut paharul. Şeful statului a fost umilit în direct.

Klaus Iohannis are parte de un final dur la Palatul Cotroceni. Aproape toată lumea dă de pământ cu şeful statului. Plecările acestuia în străinătate sunt cele mai criticate.

Nu au făcut excepţie nici jurnaliștii Ion Cristoiu și Ionuţ Cristache. Aceştia l-au atacat dur pe Klaus Iohannis î0n cadrul podcastului de pe canalul de YouTube al „HAI România!”.

„În momentul în care au plecat, Iohannis a fost dus la București cu tot alaiul. Au venit de la București, din nou, ca să îl ia de la Sibiu. Nu putea să se oprească în București, să se ducă dna. (n.red. la Sibiu)? Este nesimțire totală”, a spus Ion Cristoiu, conform capital.ro.

Nici Cristache nu s-a lăsat mai prejos. „O țară normală la cap l-ar fi întâmpinat la Sibiu cu pancarde”, a intervenit Ionuţ Cristache.

„Președinții României, protocolul care ține de respectul față de opinia publică, se pleacă de la salonul oficial de la Otopeni, ești însoțit de premier și ambasadorul țării, este un protocol de respectat, de procedură. Echipa de presă se urcă în avion, iar președintele face o conferință de presă, face declarații.

Când se întorc e aceeași chestie: îl așteaptă premierul la Otopeni, ambasadorul Japoniei și el ține o declarație. Nici Ceaușescu nu făcea așa, a plecat vreodată de la Scornicești? Cum să pleci de la tine de acasă?”, a subliniat Ion Cristoiu.

„Omul a fost în vizită de stat la Caracal, cu avionul. A zburat cu avionul de la București, iar o coloană oficială a mers să-l preia de la Aeroportul din Craiova, ca apoi să-l ducă coloana la avion, ca să plece singură la București, iar el să vină în zbor. Mai țineți minte că în primii doi ani de mandat mergea cu coloana oficială și bloca tot traficul prin București iar românii îl claxonau și îl vânau prin trafic și nu a mai mers cu sirene?”, a mai spus Ionuţ Cristache.

„În lumea de astăzi totul e pragmatic. Îți iei fotoliu să poți să stai să lucrezi, nu îți iei fotoliu de aur. Tot ce a făcut el acum, e lux de oligarh din est”, a spus Cristoiu.

„Dacă i-ar fi păsat câtuși de puțin, punea un laptop în față și spuneau ceva la televiziunile de casă și o închidea. Nici cu atât nu s-a deranjat”, a declarat Cristache.

Klaus Iohannis e terminat!

„El termină vizita vineri. Ce înseamnă asta? probabil că la prânz autoritățile nu au mai avut nicio treabă cu el. El și-a luat două zile de concediu, nu e de bani, dar ce au făcut două zile? Pe site-ul președinției, vizita de stat era stabilită pentru 9-10 martie, dar când ajunge Iohannis în Singapore, MAE local spune că vizita era stabilită pentru 9-12 martie”, punctat Cristoiu.

„Ce au zis oamenii aceștia? Că mai vrea să mai stea două zile? Are nevoie de poliție, antemergători, coloane, să țină avionul pe pistă, anunță aeroportul, măsuri de siguranță la hotel. A stat de toți banii. Poate nici nu s-a cazat, poate a dormit în avion”, a mai spus Cristache.

„Oamenii s-au concentrat prea mult pe avion. Toată călătoria a fost o excursie. Vizita oficială, de stat, e un coșmar pentru cel care o face. Te duc la întâlniri de protocol. Aurescu a fost acolo, nu era normal să se întâlnească și el cu ministrul de Externe? El ce a făcut acolo, era piccolo? Au scris ceva pe Facebook?”, a mai întrebat Cristoiu.

„Ce răspunde Administrația Prezidențială? Că prețul închirierii avioanelor este o informație clasificată. Cum să zică președintele că este informație clasificată cât a dat pe avion?”, a completat Cristache.

„El era în Japonia și știa că a izbucnit scandalul. Măcar ateriza la București. El de-al dracu a mers la Sibiu”, a conchis Cristoiu.

To Top