Stiri Politice

Klaus Iohannis, desfiinţat! Cum poate scăpa PNL de sub influenţa preşedintelui

Klaus Iohannis, făcut praf în direct! Acuzaţii fără precedent la adresa preşedintelui. Nu mai are nicio şansă
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis, desfiinţat! S-a aflat cum poate scăpa PNL de sub influenţa preşedintelui. Jurnalistul Ion Cristoiu îl face praf pe şeful statului. Spune că acesta şi-a subordonat timp de 10 ani PNL. Mai mult, cristoiu spune că singura şansă a liberalilor este să rezolve cazul ministrului de Interne, Lucian Bode.

Mai mult, Ion Cristoiu anunţă că PNL este în mare pericol din cauza influenţei lui Klaus Iohannis. “De cînd a devenit preşedinte, dînd curs unei tradiţii postdecembriste otrăvitoare, Klaus Iohannis şi-a tratat partidul în numele căruia a candidat ca pe un nasture de la prohab. A impus partidului schimbări dramatice la vîrf”, a tunat Cristoiu.

Jurnalistul nu s-a oprit aici. “Şueta de peste hotare, cum i-am putea spune Conferinţei de presă ţinută de Klaus Iohannis cu tovarăşele sale de voiaj, definită prin amabilităţi de dulceaţă cu un pahar de apă rece, a avut, totuşi, un moment de stoarcere a lămîiei.

Cineva l-a întrebat pe Klaus Iohannis despre Cazul Lucian Bode. Pentru a pricepe întrebarea şi, evident, răspunsul, se impune o prezentare pe scurt a Cazului. Acuzat în presă că şi-ar fi plagiat teza de doctorat, Lucian Bode, ministrul Administraţiei şi Internelor, a fost supus la două şedinţe de judecată ale Comisiei de etică de la UBB Cluj. Sentinţa în ambele cazuri, a exprimat în materie de mentalitate ceea ce Petre Pandrea remarca la români:

Sinteza aparte dintre iepure şi broască. Iepure, pentru că românii sînt gata s-o ia fuga cînd apare un duşman puternic. Broască, pentru că românii se pitesc imediat ce simt că Stăpînul vine spre ei.

Deşi ambiguă, suficient de alandala pentru a fi interpretată de Lucian Bode ca fiindu-i favorabilă, sentinţa a fost folosită de USR într-un Război zgomotos împotriva lui Lucian Bode. Întrebarea de la şuetă ţinea din acest punct de vedere nu de profesionalismul gazetăresc, ci de activismul isteric USR-ist.

Tot ceea ce face preşedintele trebuie să fie transparent. Nu se cunoaşte vreun Comunicat prezidenţial care să dezvăluie o întîlnire între Klaus Iohannis şi Lucian Bode în chestiunea Plagiatului. Prin urmare Klaus Iohannis e întrebat dacă a avut cu Lucian Bode o întîlnire secretă, cu draperiile trase şi lumina scăzută. Aşa cum mărturiseşte şi întrebarea, Klaus Iohannis s-a manifestat pînă acum drept un duşman de moarte al plagiatului.

Klaus Iohannis, desfiinţat!

E drept sintagma cu pasul în spate se referea la plagiatorii din rîndul duşmanilor săi politici. Lucian Bode face parte dintre amicii politici ai preşedintelui. Presupunîndu-i lui Klaus Iohannis o minimă logică de comportament, domnia sa ar trebui să fie necruţător cu orice politician acuzat de plagiat”, spune Cristoiu, într-un editorial pe cristoiublog.ro.

Cristoiu continuă atacurile la adresa preşedintelui. „Din cîte se vede poziţia asumată de preşedinte faţă de Cazul Bode e una de Tătuc al PNL. Preşedintele se situează deasupra partidelor. Prin urmare, domnia sa nu-şi poate permite să invoce „impactul politic” al acuzaţiilor aduse unui lider PNL.

Cu atît mai puţin, preşedintele nu-şi poate permite să declare public faptul că el se aşteaptă ca PNL să ia o decizie clară pînă la o anumită dată. PNL e un partid de pe scena politică a ţării. Pentru preşedinte, un partid care nu diferă cu nimic în planul statutului de alte partide, PSD, UDMR, USR. Nu l-am auzit pînă acum pe Klaus Iohannis exprimîndu-şi speranţa că USR va ţine cont de impactul politic al unui scandal şi că va lua o decizie menită a îmblînzi impactul politic.

A impus partidului schimbări dramatice la vîrf. L-a dat jos pe Ludovic Orban pentru a-l cocoţa la vîrf pe Florin Cîţu. Un dezastru pentru partid. L-a dat jos în scurt timp pe Florin Cîţu pentru a-l cocoţa în loc pe Nicolae Ciucă. Un dublu dezastru. A impus PNL ruperea de USR şi giugiuleala guvernamentală cu PSD.

Folosirea PNL pe post de Partidul Meu încalcă grav Constituţia.

Din nenorocire însă pentru PNL turteşte PNL”, mai spune jurnalistul, conform sursei citate.

To Top