Stiri Politice

Klaus Iohannis dă de pământ cu Marcel Ciolacu: Îl ia gura pe dinainte

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? "Dreptul constituțional este al președintelui"

Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte, a declarat președintele Klaus Iohannis, referindu-se la Marcel Ciolacu.

„Unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spune Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele președintelui „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”.

„Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte, ca să zic așa… Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie – țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României”, spune Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România

El afirmă că, atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, liderii PNL, PSD și UDMR se vor prezenta toate părțile interesate și îi vor prezenta punctele de vedere.

„În conformitate cu Constituția voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună păentru România”, încheie Iohannis.

PSD îl va propune premier pe Marcel Ciolacu la rotativa guvernamentală din luna mai. Liderul PSD i-a reproșat duminică, la Antena 3, lui Klaus Iohannis implicarea în campaniile electorale și că mandatele președintelui „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3 CNN, că nu este “fanul preşedintelui Klaus Iohannis”.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea președintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, liderul PSD a spus că nu este evaluatorul și nici fanul președintelui Klaus Iohannis.

To Top