Stiri Politice

Klaus Iohannis are în mână o mutare! Ce ar putea face președintele României

Klaus Iohannis are în mână o mutare! Ce ar putea face președintele României
klaus iohannis. sursa: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis ar avea în mână o mutare care ar putea răsturna total situația de pe scena politică din România, spune jurnalistul Doru Bușcu, citat de capital.ro.

Invitatul din podcastul de miercuri al lui Ionuț Cristache a fost jurnalistul Doru Bușcu, redactorul-șef Cațavencii, care a vorbit despre rotativa guvernamentală din luna mai. Acesta a punctat că președintele Klaus Iohannis poate face o mutare care să lovească în PSD, dar și în Marcel Ciolacu.

Jurnalistul Doru Bușcu este de părere că președintele PSD, Marcel Ciolacu, „s-a umflat prea tare în pene că va fi premier”. Acesta spune că PSD este un partid lacom și „vrea omul lui să conducă guvernul”, iar acest lucru îl merită, având în vedere că au câștigat alegerile.

„PSD e foarte pragmatic. Ciolacu a spus da, voi fi, avem un protocol și probabil că Iohannis văzând sondajele a spus că stai puțin, eu stau totuși pe cel mai puternic instrument din această țară, eu sunt cel mai puternic om. Eu dacă vreau bine, dacă nu, puteți voi să faceți orice. Interesul lui Klaus Iohannis e ca PNL să rămână la putere, dar nu oricum, cu PSD. Dacă PNL e minoritar e mâncat cu tot cu fulgi. Ca să rămână însă cu PSD, dacă omul lui, Ciucă, nu mai este premier, puterea lui Iohannis asupra lui PNL se diminuează. Ca să îl țină pe Ciucă acolo trebuie ca rotativa să nu se întâmple.

Klaus Iohannis are în mână o mutare care poate să îl lovească în moalele capului pe Ciolacu

Eu zic că Iohannis are în mână o mutare care poate să îl lovească în moalele capului pe Ciolacu și PSD-ul. Adică să numească de la PSD un premier, dar nu pe Ciolacu. A numit toate creaturile pământului premieri. Știm ce a numit, deci nu a avut nicio problemă legată de integritate, deșteptăciune, de valoare, nimic. Tot ce i s-a părut că îi folosește lui a numit. Dacă ar numi pe altcineva în loc de Ciolacu, pe unul dintre Tudose sau Grindeanu ar intra într-o formulă Dragnistă să zic așa, în acel sistem pe care l-a aplicat PSD-ului în timpul guvernării Dragnea.

Dacă ar numi pe altcineva, partidul cred că ar sta o zi pe gânduri, după care n-ar mai sta pe gânduri, ar zice că avem premier. Marcel, nu ești Henry Kissinger ca să ai cea mai bună viziune strategică asupra politicii. Rămâi șeful partidului, dar să păstrăm și premierul că avem și Camera, e bine pentru noi.

În momentul în care un alt om de la PSD, decât președintele partidului, ar avea puterea, atunci clar că oamenii migrează unde sunt banii ca partidul are o relevanță din ce în ce mai mică. Asta este o mișcare care nu-l salvează pe Ciucă, dar este un instrument prin care poți să îl ameninți pe Ciolacu foarte bine”, a declarat Doru Bușcu.

To Top