Stiri Politice

Klaus Iohannis, anunț despre aderarea la Schengen: ”De data aceasta este mai complicat!”

BREAKING NEWS: Vasile Dîncu, lovitură uriașă pentru Klaus Iohannis! "Constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute"

Aflat la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European de primăvară și la Summitul Euro în format extins, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre aderarea României la Schengen.

Președintele Klaus Iohannis a lăudat inițiativele civice menite să ajute România să adere cât mai curând la spațiul Schengen, însă a explicat că, ”de data aceasta, este complicat”.

”Este bine să se știe că nu numai noi, politicienii, ne dorim ca România să intre în Schengen, nu numai noi ne dorim să protejăm mediul.

Klaus Iohannis: Toată lumea trebuie să se implice și politic

Este bine să avem sprijinul societății civile, a oamenilor, și să știm că și ei își doresc aceste lucruri, un mediu mai curat. Dacă prin astfel de inițiative procesul propriu zis va fi accelerat, vom vedea.

În realitate procesul se desfășoară acolo unde s-a desfășurat din capul locului. Parlamentul European demult a dat rezoluții de tipul acesta, că România și Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în consiliul Uniunii, în formatul JAI. Acolo se ia decizia.

Sigur că pentru a se ajunge la o decizie favorabilă toată lumea trebuie să se implice și politic. Începând de la președinte, la premier, ministru de Interne, de Externe și așa mai departe. Toată lumea colaborează pentru a obține acest rezultat. De data aceasta însă este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

To Top