Stiri Politice

Klaus Iohannis alimentează speculaţiile! Rotativa de la Guvern, în aer. Niciun cuvânt despre nominalizarea lui Marcel Ciolacu

Klaus Iohannis este la un nivel de încredere mai mic decât atunci când a tăiat Băsescu salariile
Klaus Iohannis, Sursa foto facebook

Klaus Iohannis alimentează speculaţiile! Rotativa de la Guvern, în aer. Niciun cuvânt despre nominalizarea lui Marcel Ciolacu. Şeful statului este mulţumit de Guvernul lui Nicolae Ciucă şi de coaliţia dintre cei de la PSD şi cei de la PNL.

Totuşi, Klaus Iohannis nu a scos niciun cuvânt despre rotativa din luna mai. Şeful statului s-a limitat să spună, la Varșovia, că obiectivul principal al existenței acestei coaliții de guvernare a fost îndeplinit.

„Eu sunt foarte mulțumit că există coaliția, că România este guvernată, că am evitat să intrăm în recesiune, că am trecut cu bine peste crize. Aaa, că se mai ceartă unul cu altul, așa e în politică. Nu cred că ne așteptăm să stea în banca lor. România are creștere economică.

Criza energetică nu a dus la sărăcire, putem să încălzim casele, să apindem lumina. Uite că am făcut față, inflația scade. Mulți ne-au spus că nu suntem în stare, dar am făcut. Obiectivul principal al existenței acestei coaliții a fost îndeplinit”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis alimentează speculaţiile!

La finalul lunii mai, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia şi şeful statului să îl desemneze pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de premier. Mai multe surse politice spun însă că rotativa convenită între PSD şi PNL ar urma să nu mai aibă loc decât în septembrie.

Iohannis îşi termină la finalul anului viitor al doilea mandat la Palatul Cotroceni. Conform Constituţiei, Iohannis nu mai poate candida la un alt mandat de preşedinte. Cele mai vehiculate nume la PSD şi PNL pentru candidatura la alegerile prezidenţiale 2024 sunt cele ale şefilor celor două formaţiuni politice. PSD ar putea miza pe Marcel Ciolacu, în timp ce PNL ar putea să mizeze pe Nicolae Ciucă. Dacă rotativa ar avea loc la termen, alte surse politice spun că cele două partide ar putea candida chiar împreună la alegerile de anul viitor pentru a continua guvernarea şi după 2024.

To Top