Stiri Politice

Jocul secret al lui Klaus Iohannis! Rareş Bogdan l-a dat de gol pe preşedinte. Ce se va întâmpla, de fapt, în luna mai

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? "Dreptul constituțional este al președintelui"
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Jocul secret al lui Klaus Iohannis! Rareş Bogdan l-a dat de gol pe preşedinte. S-a aflat ce se va întâmpla, de fapt, în luna mai, atunci când ar trebui să aibă loc rotativa la Guvern. Nicolae Ciucă ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de premier şi să îi lase locul preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, l-a dat de gol pe Klaus Iohannis. Prim-vicepreședintele liberal nici măcar nu a rostit numele lui Marcel Ciolacu și nici nu a menționat PSD-ul.

S-a întâmplat atunci când a fost întrebat dacă șeful statului va desemna premier social-democrat la rotativa din luna mai. Atunci ar trebui să se retragă premierul Nicolae Ciucă și să preia funcția Marcel Ciolacu.

„Cel care are dreptul constitutional sa desemneze premierul este Presedintele. Haideti sa vedem ce va alege Presedintele Romaniei. Dansul are mai multe date.  Sunt convins ca va actiona asa cum crede ca este mai bine pentru Romania tinand cont de tot ce se intampla in jurul Romaniei, de contextul international extrem de incarcat si va actiona in consecinta. Nu am motive sa ma indoiesc ca lucrurile vor merge pe calea cea buna”, a spus Rareș Bogdan, în direct la Antena 3.

Jocul secret al lui Klaus Iohannis!

Întrebat când preia Ciolacu funcția de premier, el a răspuns clar. „Am semnat un protocol. Ar urma pe 25-1 iunie functia sa revina partenerului de guvenrare”, a mai spus europarlamentarul.

Rareș Bogdan a spus că deși Iohannis nu a spus că va pune premier PSD, nici nu l-a dezavuat pe Ciolacu. „A spus că va face ceea ce crede”, a continuat liberalul. „Nu stiu care va fi pozitia domniei sale. Va actiona presedintele in limita atributiilor. Presedintele stie foarte bine contextul international, vrea ca Romania sa fie guvernata, sa nu intre in criza”, a completat Rareș Bogdan.

Protocolul coaliției de guvernare prevede schimbarea premierilor în mai, o premieră în politica românească dar șeful statului a declarat că va face ceea ce este mai bine pentru România. Social-democrații au avertizat că ies de la guvernare dacă nu vor primi premierul așa cum s-a negociat. Premierul Ciucă a spus că va respecta protocolul și se va da la o parte de pe scaunul de prim-ministru.

To Top