Stiri Politice

Klaus Iohannis dă lovitura în guvernul lui Ciolacu: Omul președintelui va fi ministru (SURSE)

Klaus Iohannis, făcut praf în direct! Acuzaţii fără precedent la adresa preşedintelui. Nu mai are nicio şansă
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis dă lovitura în Guvernul lui Marcel Ciolacu. Omul președintelui va fi ministru în noul Executiv care ar urma să fie condus de către preşedintele celor de la PSD. S-a aflat cine este omul impus de către şeful statului în noua organigramă a Guvernului.

Klaus Iohannis vrea să impună noul ministru de Finanţe în viitorul Guvern al lui Marcel Ciolacu. S-a aflat şi cine este acesta.

Klaus Iohannis ar dori să-l impună la Finanțe pe Cosmin Marinescu. Acesta este în acest moment consilier prezidențial pe teme economice. Pentru Iohannis va fi un ultim mare test în relația cu PNL, conform stiripesurse.ro.

În acelaşi timp, în interiorul PNL au început deja negocierile pentru rotativa guvernamentală. Aceasta ar urma să aibă loc în luna mai. Liberalii și-ar dori ca la negocierile cu PSD să obțină Ministerul de Finanțe și să păstreze Ministerul Fondurilor Europene. În ceea ce privește Fondurile Europene, Marcel Boloș este susținut atât de puternica aripă a ardelenilor din PNL, dar nici PSD n-ar spune nu ca Boloș să continue, mai spune sursa citată.

Pe lângă omul lui Iohannis, surse din PNL spun că Ministerul de Finanțe va fi acerbă. Mai mulți liberali râvnesc la această funcție.

Președintele intră curând în ultimul an de mandat, iar dacă va reuși să-l impună pe Cosmin Marinescu, atunci înseamnă că are încă o putere foarte mare asupra liberalilor. Dacă partidul se va opune, iar PNL își va pune propriul om la Finanțe, atunci e clar că şeful staului a pierdut tot.

Ruptura dintre PNL și Klaus Iohannis se va adânci, iar președintele riscă să fie izolat de partidul său. Formaţiunea va căuta să fie independentă pentru a se pregăti în perspectiva anului electoral 2024.

Klaus Iohannis dă lovitura în guvernul lui Ciolacu

În ultimii ani, Klaus Iohannis a reușit să-și impună oamenii în Guvern. Cel mai recent exemplu este Ligia Deca, care a plecat de la Cotroceni direct în funcția de ministru al Educației.

S-a aflat şi care este lista scurtă a celor de la PNL pentru Ministerul de Finanțe. Acest minister va fi extrem de important, în perspectiva anului electoral 2024. PSD va deține guvernarea, dar liberalii ar putea deține cheia banilor.

Pe lista scurtă a liberalilor se găsesc mai multe nume:

Florin Cîțu, fost prim-ministru și fost ministru de Finanțe
Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe în Guvernul Orban
Lucian Heiuș, actual președinte ANAF.
Sebastian Burduja, actual ministru al Comunicațiilor și lider al PNL Sector 1
Alin Chițu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor
Gabriela Horga, deputat
Bogdan Huțucă, deputat, președintele PNL Constanța

Ordinea este aleatorie, în acest moment nu există un favorit clar la nivelul PNL.

To Top