Stiri Politice

Infracţiunea pe care Ponta o vrea ştearsă din Codul Penal: Pur și simplu trebuie să se scoată

Victor Ponta dă bomba politică. Cine ar putea candida la președinția României: Nu mi se pare imposibil

S-a aflat cum vrea Victor Ponta să îi scape de puşcărie pe politicieni. Anunţ făcut în direct. Infracţiunea pe care o vrea ştearsă din Codul Penal fostul premier. A spus clar. Victor Ponta, fost premier al României, este de părere că în România nu ar trebui să mai existe infracțiunea de abuz în serviciu.

Înalta Curte de Casație a sesizat Curtea Constituțională privind modificările la codurile penale făcute de coaliția PSD-PNL-UDMR. Acestea se referă la pragul la abuzul în serviciu și folosirea probelor de la serviciile secrete în dosarele de corupție.

Fostul premier, Victor Ponta, a spus clar. Infracţiunea de abuz în serviciu trebuie scoasă din Codul Penal. „Pur și simplu trebuie să se scoată infracțiunea de abuz în serviciu. Ea a fost introdusă de comuniști în codul din 1968. Aceasta a blocat toată administrația din România. Nimeni nu vrea să semneze nicio hârtie în România ca să nu intră la abuz în serviciu, că avem în continuare infracțiunile de luare de mită, dare de mită etc”, a declarat Victor Ponta, conform gandul.ro.

Cum vrea Victor Ponta să îi scape de puşcărie pe politicieni

Potrivit fostului premier, infracțiunea de abuz în serviciu nu înseamnă nimic. „Un procuror consideră că ai făcut un abuz în serviciu, iar în următorii 10-15 ani va trebui să își dovedești nevinovăția. Acesta este motivul pentru care nu se mai semnează nicio hârtie, că astfel nu ai cum să comiți abuz în serviciu. Sunt mulți primari cărora le este frică se semneze autorizații”, a mai spus Victor Ponta, conform sursei citate.

Pragul la abuzul în serviciu a reprezentat un mare scandal. Parlamentarii PSD au vrut să reînvie OUG 13. Nu au reuşit şi au renunţat până la urmă.

To Top