Stiri Politice

Informațiile pe care statul român le ține ascunse în sertar! USR: De ce este secret?

Deputat USR: De 4 ani se ştia că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre!

Emanuel Ungureanu  de la USR a declarat cî cere Serviciului Român de Informațiii să desecretizeze o parte din raportul Curţii de Conturi despre Romarm.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu solicită SRI să desecretizeze o parte a raportului Curţii de Conturi referitor la achiziţiile din pandemia de COVID-19, cu privire la achiziţiile de măşti făcute de Romarm, document rămas până acum secret.

“”Strict secret”! Care este motivul pentru care un raport al Curţii de Conturi care priveşte achiziţiile penale pe care le-a făcut Romarm în timpul pandemiei (…) sunt secretizate printr-o decizie a SRI, împreună cu Curtea de Conturi şi Romarm. Ieri s-a închis ultima şedinţă a Comisiei de anchetă parlamentară în ceea ce priveşte achiziţiile din pandemie cu un raport evident politizat, pentru că s-a vrut această comisie o răfuială între PSD şi PNL şi a ieşit până la urmă o varză.

Ungureanu: Documente foarte interesante despre furturile din pandemie

Dar acest raport de 280 de pagini conţine un lucru important: solicitarea pe care am făcut-o noi către Curtea de Conturi să desecretizeze un raport al Curţii de Conturi din 16 iunie 2020. De ce este secret? Posibil pentru că domnul Ţuţu, care a fost director SRI mai mulţi ani, fost paznic la Combinatul din Galaţi, a trebuit să fie protejat. Solicităm public SRI să desecretizeze cele 44 de pagini a raportului Curţii de Conturi care a rămas secret în mod absolut bizar cu privire la achiziţiile de măşti făcute de Romarm, de fapt a unei aparaturi pentru fabricarea de măşti, pentru că măşti nu au fost fabricate”, a declarat deputatul USR la Parlament.

El a îndemnat jurnaliştii să solicite documentele care au stat în spatele acestui raport de 280 de pagini pe care l-a votat majoritatea parlamentară.

“Veţi găsi documente foarte interesante despre furturile din pandemie despre care eu am vorbit de la tribuna Parlamentului încă din luna mai a anului 2020. Este esenţial să vedeţi dincolo de raportul care este o sinteză politizată a peste 7.000 de de pagini, dar voi care lucraţi în presă merită să intraţi în documentaţia din spate şi să vedeţi că, în timp ce românii erau închişi în case, unii şmecheri ca Ţuţu şi alţii cu conexiuni în SRI au făcut afaceri murdare. Cer public, de asemenea, şefului SRI, domnului Hellvig, să-ţi ceară scuze pentru faptul că a avut un asemenea angajat în SRI, cu un comportament de interlop – mă refer la domnul Gabriel Ţuţu”, a transmis Ungureanu.

To Top