Stiri Politice

În România aproape că nu se mai produce carne de porc! Aproape toate mezelurile sunt făcute cu carne de import

Legea Porcului va fi votată în România! Câți porci vor putea fi crescuți într-o gospodărie

Astăzi în România aproape că nu se mai produce carne de porc. Aproape toate mezelurile pe care le cumpărăm, deși procesate la noi în țară, sunt făcute cu carne de import, a declarat liberalul Tănase Stamule, pe contul său de Facebook.

De ce se întâmplă asta? Fiindcă suntem prea lași să oprim pesta porcină! Fiindcă nu reglementăm creșterea porcilor in gospodării de frica a câtorva zeci de primari care fac scandal. Fiindcă trăim intr-un blocaj cultural în care reziliența națională venea de la porcul crescut în curte.

Din cauza indeciziei legate de pesta porcină, România pierde cam un miliard de Euro pe an. Tot ce trebuie să facă statul este să spună că oricine crește peste 3-5-7 porci in curtea sa, dacă vrea să îi vândă trebuie să respecte niște reguli de calitate și să se autorizeze. Tu, țăran, vrei să crești porci pentru consumul familiei nu e nicio problemă. In momentul în care vrei însă să faci afaceri, trebuie să respecți regulile jocului.

Până nu vom decide ce facem cu pseudo negustorii de porci, care împraștie necontrolat pesta prin țară, nicio firmă serioasă nu va reîncepe producția industrială de frică să nu piardă toata investiția prin apariția vreunui focar.

Până atunci, cei ce trebuie să decidă și nu o fac, o să ne povestească de conspirațiile mondiale, bombele biologice și alte povești prin care să își justifice propria neputință.

Partea tristă este că foarte mulți analfabeți funcționali ii vor crede…, a scris Tănase Stamule.

Legea Porcului va fi votată în România

Legea Porcului va ajuta la eradicarea pestei porcine africane şi nu va interzice creşterea porcului în gospodăria populaţiei, a anunțat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Legea Porcului ar putea ajunge la vot în Plenul Parlamentului în două – trei săptămâni, iar aceasta va ajuta la eradicarea pestei porcine africane pe teritoriul României, dar va susţine în continuare creşterea porcului în gospodăria populaţiei, a declarat pentru, Agerpres, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dănuţ Păle.

“Sper că în curând vom avea Legea porcului, care a ţinut mult timp spaţiul public şi chiar a creat stări emoţionale având în vedere că se vorbea de interzicerea creşterii porcului în gospodăria populaţiei. Aş vrea să dau asigurări că propunerea legislativă pe care o avem în acest moment – şi sper că în maximum 2-3 săptămâni să ajungă în plenul Parlamentului la vot – nu va interzice creşterea porcului în gospodăria populaţiei, dar vor exista reglementări care vor ajuta la eradicarea pestei porcine africane din România”, a susţinut Păle.

Acesta afirmă că aprobarea acestei legi este extrem de importantă deoarece odată cu apariţia pestei porcine africane “creşterea porcului în România a fost pusă pe butuci”, iar, pe de altă parte, România riscă şi să nu mai primească din toamna acestui an cofinanţare din partea Comisiei Europene pentru combaterea acestei boli.

To Top