Stiri Politice

În loc de specialişti, ne-am ales cu penelişti! ANRE este lăsată pe mâna unor politruci şi sinecurişti

Dezvăluiri incredibile din interiorul PNL! Un deputat a acceptat să rupă tăcerea: Multor colegi le e frică să vorbească

ANRE este lăsată pe mâna unor politruci şi sinecurişti, a declarat Ionuț Moșteanu de la USR, care a precizat că în loc de specialiști, ne-am ales cu peneliști.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat, miercuri, după votul din Parlament asupra conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), că această instituţie extrem de importantă pentru buna funcţionare a energiei în România “este lăsată pe mâna unor politruci şi a unor sinecurişti”.

“Din rezultatele votului la ANRE, am văzut cum, din păcate, în loc de specialişti ne-am ales cu penelişti. USR a propus un om foarte competent, foarte bine pregătit, un om care are un doctorat în inginerie electrică luat la Torino, profesor al şcolii de doctorale de energetică din Politehnică. Cu toate acestea, vedem că ANRE, această instituţie extrem de importantă pentru buna funcţionare a energiei în România, este lăsată pe mâna unor politruci şi a unor sinecurişti”, a spus Moşteanu.

USR a transmis într-un comunicat că “PSD şi PNL continuă transformarea posturilor de conducere din instituţiile cheie ale statului în sinecuri pentru oamenii de partid şi ignoră criteriile de profesionalism care trebuie respectate în cazul acestor numiri”.

“PSD şi PNL s-au mobilizat exemplar pentru a-şi numi oamenii de partid în funcţii bănoase la ANRE, în timp ce oamenii abia mai fac faţă scumpirilor. Ochii lui Ciolacu şi ai premierului Ciucă sclipesc atunci când ştiu că o să-şi numească oamenii pe salarii de peste 8.000 de euro. Oameni care şi-au arătat limitele în recenta criză energetică de proporţii, ca actualul secretar de stat de la Energie, care a trecut prin cinci consilii de administraţie, sau doamna susţinută de PSD, pe care am mai văzut-o ultima dată acum 5 ani, la numirea trecută în Comitetul de reglementare al ANRE. Aşa îi sfidaţi pe oamenii care se uită către ANRE pentru soluţii, alegeţi să mergeţi mai departe tot cu oamenii de partid”, a declarat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, conform sursei citate.

USR menţionează că, prin acest vot, “PSD şi PNL au dovedit însă că preferă în continuare politrucii şi nu profesioniştii competenţi care ar putea să vegheze asupra funcţionării corecte a pieţei de energie”.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, miercuri, numirea lui George Niculescu în funcţia de preşedinte al Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Niculescu a primit 256 de voturi “pentru” şi 24 “împotrivă”.

În funcţia de vicepreşedinte al ANRE a fost ales Gabriel Andronache, cu 263 voturi “pentru” şi 6 voturi “împotrivă”.

Cele două funcţii vacante de membru în Comitetul de reglementare al ANRE vor fi ocupate de Sorin Bumb – 260 de voturi “pentru” şi 80 “împotrivă” şi Cornelia Sulger – 244 de voturi “pentru” şi 96 împotrivă”. Votul a fost secret cu bile.

To Top