Stiri Politice

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? “Dreptul constituțional este al președintelui”

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? "Dreptul constituțional este al președintelui"

Marcel Ciolacu a vorbit  despre scenariul în care nu e numit premier de Klaus Iohannis. Ciolacu a declarat că nu crede acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr.

Întrebat despre scenariul ca preşedintele Klaus Iohannis să îl respingă ca premier, la rotaţia din luna mai, Marcel Ciolacu a spus:

”Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva”.

Liderul PSD a arătat că ”atributul de semneare este al preşedintelui, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. ”A luat act de la început de acest acord politic”, a mai afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu începem un drum nou cu suspiciuni

”Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare, pentru că este un nou Guvern şi pe urmă să le negociem ,să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public (..) şi pe umă lucrurile vor veni de la sine”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă anumiţi miniştri din actualul guvern nu se vor regăsi în Executivul PSD, Ciolacu a spus că ”sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri”.

”Îmi doresc să nu intru şi în noul guvern cu aceste lămuriri nedecontate. (..) Nu începem un drum nou cu suspiciuni sau cu lucruri pe care trebuie să le explic eu”, a precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD a menţionat, despre portofolii, că ”sunt prevăzute patru schimbări în acordul politic, pe care o să le discute în coaliţie şi de la acest lucru se va porni.

To Top