Stiri Politice

Halucinant: Un primar din Giurgiu a dat afară 45 de copii dintr-o tabără să-și cazeze rudele!

Procurorii DNA vor să facă ravagii printre demnitari: Vor fi verificate inclusiv nevestele și soacrele

Un primar din Giurgiu a dat afară 45 de copii dintr-o tabără să-și cazeze rudele, conform procurorilor DNA, care instrumentează cazul revoltător.

Un primar din județul Giurgiu a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, suspectat că a dat afară 45 de copii dintr-o tabără organizată cu fonduri europene ca să își cazeze acolo rudele.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Țaga Marian, la data faptelor primar al comunei Vedea, județul Giurgiu, pentru folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual, a Cristinei Daniela Tudor, la data faptelor director al Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, suspectă de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual, a lui Șerban Alexandru, la data faptelor viceprimar al comunei Vedea, județul Giurgiu, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual, și a lui Stelian Coardă, la data faptelor angajat al primăriei comunei Vedea, județul Giurgiu, bănuit de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual.

În judecată a fost trimisă și o companie pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și complicitate la fals intelectual.

Ce a făcut, de fapt, primarul

Concret, tabăra a fost organizată de SC Hofner Com S.R.L, în perioada 5 – 11 iulie 2021, pentru 45 elevi și 5 însoțitori, conducătorul grupului fiind directorul Școlii Gimnaziale „Apostol Arsache”, Tudor Daniela Cristina.

În momentul în care grupul de copii și profesori a ajuns la pensiune, elevii ar fi fost anunțați că vor sta de fapt doar 4 nopți din totalul celor 6.

Pe 9 iulie 2021, după plecarea copiilor din tabără, la pensiunea respectivă s-ar fi cazat, până în data de 11.07.2021, Țaga Marian împreună cu mai multe persoane (rude și prieteni), fără însă ca vreuna dintre acestea să achite vreo sumă de bani pentru cazare și masă, aceste servicii fiind acoperite din fondurile nerambursabile destinate elevilor, arată DNA.

De asemenea, în perioada 5 – 9 iulie 2021, la pensiune s-ar fi cazat alte cinci persoane, invitate de Tudor Daniela Cristina, costurile cu cazarea și masa fiind acoperite tot din fondurile nerambursabile destinate elevilor.

„Ulterior, la data 12.07.2021, edilul Țaga Marian împreună cu ceilalți inculpați, persoane fizice, ar fi aprobat un proces-verbal de recepție servicii de organizare tabără de vară, în care ar fi atestat în mod nereal că acea activitate s-ar fi desfășurat conform condițiilor în baza cărora au fost obținute fondurile europene. Înscrisul respectiv împreună cu alte documente ar fi fost depuse de SC Hofner Com S.R.L la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care a decontat suma de 53.298 lei, aferentă organizării taberei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă cu suma menționată mai sus”, transmite sursa citată.

To Top