Stiri Politice

Guvernul lui Nicolae Ciucă îndatorează România! Anunţul care va produce un scandal uriaş. Victor Ponta a spus totul

Guvernul lui Nicolae Ciucă îndatorează România! Anunţul care va produce un scandal uriaş. Victor Ponta a spus totul

Guvernul lui Nicolae Ciucă îndatorează România! Anunţul care va produce un scandal uriaş. Victor Ponta a spus totul. Fostul premier al României lansează un avertisment fără precedent. Totul s-a aflat în direct. Ne va afecta cumplit pe toţi.

Victor Ponta, fost premier al României, a vorbit despre greşelile imense ale Guvernului lui Nicolae Ciucă. Fostul premier al României a declarat că există probleme mai mari decât gaura de 20 de miliarde de lei din buget.

„Este cea mai mică problemă faptul că au dispărut 20 de miliarde de lei din bugetul statului. S-a închis 2022, iar deficitul balanței comerciale este de 32 de miliarde de euro. Am scos din România, bani cash, 32 de miliarde de euro, iar asta într-un singur an. De asemenea, anul acesta, Guvernul se împrumută 32 de miliarde de euro, din care 18 miliarde sunt dobânzi. România trebuie să plătească dobânzi în valoare de 18 miliarde de euro. Următorul premier nu are ce să facă, că nu poate îngropa aceste găuri uriașe”, a declarat fostul premier, conform gandul.ro.

Guvernul lui Nicolae Ciucă îndatorează România!

De asemenea, Mirel Palada, sociolog, a menționat că fostul premier Victor Ponta nu a menționat ce se întâmplă în cazul în care convertim acești bani în procent din PIB. „Este mai mult de 10% din PIB-ul României, ceea ce este imens. Fostul premier are dreptate. Putem să ieșim din casă, dar nu avem voie să facem nimic. Orice facem o să ne coste la buget. Trebuie să mergem cu foarte mare grijă”, a spus Mirel Palada, conform sursei citate.

De altfel, mai mulţi miniştri din Guvern au vorbit deja despre tăieri în rândul bugetarilor. Nu ar fi vorba doar despre tăieri de salarii, ci şi despre concedieri. Situaţia din economie pare destul de gravă, iar afectată va fi toată România. Chiar şi aşa, Nicolae Ciucă susţine că nu se vor tăia salariile din sistemul bugetar.

To Top