Stiri Politice

Guvernanţii sunt gata să piardă bani din PNRR! Drulă, despre pensiile speciale: Au făcut cosmetizarea cosmetizărilor

Guvernanţii sunt gata să piardă bani din PNRR! Drulă, despre pensiile speciale: Au făcut cosmetizarea cosmetizărilor

Guvernanţii sunt gata să piardă bani din PNRR, decât să renunţe la pensiile speciale, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a susţinut, luni, că reprezentanţii coaliţiei de guvernare preferă mai degrabă să piardă “miliarde de euro” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă decât să renunţe la pensiile speciale.

“USR a propus desfiinţarea pensiilor speciale şi revenirea la contributivitate a tuturor pensiilor în PNRR. Acum, acest Guvern a trimis întâi un proiect de lege, în decembrie, în Parlament, care nu desfiinţează, nici nu atinge pensiile speciale, iar săptămâna trecută au făcut cosmetizarea cosmetizărilor sub pretextul că ar afecta cumva aceste pensii speciale. Am făcut un calcul pentru premierul Ciucă.

Cătălin Drulă, despre pensiile speciale: Este de neînţeles de ce atâta luptă

Proiectul de lege pe care l-au votat cot la cot în Senat şi care acum vine la Camera Deputaţilor înseamnă că pierde 1.000 de lei din cele 18.000 de lei pe care le are ca pensie specială Nicolae Ciucă.

Sunt gata să piardă banii din PNRR, asta este foarte grav, sunt miliarde de euro de care România are nevoie ca de aer, miliarde de euro care înseamnă şcoli, spitale, căi ferate, autostrăzi, sunt gata să îi lase acolo mai degrabă decât să renunţe la privilegii pentru casta specialilor”, a afirmat Drulă, la Palatul Parlamentului.

Potrivit liderului USR, reprezentanţii Comisiei Europene nu înţeleg de ce coaliţia de guvernare “nu vrea să facă reformele din PNRR şi nu vrea să ia banii din PNRR”.

“Este de neînţeles de ce atâta luptă pentru pensia lui Nicolae Ciucă. Este de neînţeles de ce mai degrabă ar lăsa nişte bani, nişte miliarde de euro, care sunt ai românilor, în loc să facă nişte reforme care sunt pentru români, pentru că reforma pensiilor speciale înseamnă că se aduce echitate în sistemul de pensii şi că rămân mult mai mulţi bani ca să fie crescute pensiile celelalte”, a declarat Cătălin Drulă.

 

To Top