Stiri Politice

Gestul făcut de Alina Gorghiu! S-a aflat ce a făcut președinta Senatului: E prima dată când o fac

Alina Gorghiu ne-a liniștit: Împrumuturile financiare efectuate de stat nu pun în pericol ţara!

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a donat sânge pentru prima dată, marţi, la Serviciul de Ambulanţă Costeşti din judeţul Argeş.

“E prima dată când o fac. Mi-a fost până acum relativ frică. Ştiu câtă nevoie de sânge este în România şi ştiu că donăm doar în ultimul ceas. Hai să ne mobilizăm să donăm, dar nevoie de sânge este în fiecare zi, permanent. Mi-am strâns azi tot curajul de care aveam nevoie, gândindu-mă că poate, vreodată, o să fiu în situaţia aceea în care o să am nevoie. E o experienţă care trebuie trăită de fiecare dintre noi, dacă nu avem niciun impediment din punct de vedere al sănătăţii. Nu este doar o experienţă, este o obligaţie pe care o recomand. O voi face constant şi sper ca toţi cei care văd astfel de campanii să încerce să ajute oameni la nevoie. În fiecare zi, sunt oameni norocoşi şi sănătoşi şi alţii care au nevoie de sânge. Sunt 450 ml de sânge care pot salva o viaţă sau mai multe. Vă spune o fricoasă: O voi mai face, ori de câte ori voi îndeplini condiţiile pentru donare”, a afirmat Gorghiu, pentru Agerpres.

Ea a menţionat că Serviciul de Ambulanţă Costeşti a organizat marţi o campanie de donare de sânge şi, deşi dimineaţă ploua şi bătea puternic vântul, la ora 8,30, în curtea unităţii, erau cel puţin 20 de persoane.

“90% dintre persoanele care erau în curtea Serviciului de Ambulanţă Costeşti erau femei. Probabil că statistic se va demonstra acest procent. Este un alt indicator care mie îmi arată că omenia, empatia sunt atributele, cu predilecţie, ale femeilor. De aceea, pledez, în plen, la dezbateri, pentru suportul şi conştientizarea rolului femeii în societate. Chiar o să-l întreb pe doctorul Arafat cine donează mai mult, femeile sau bărbaţii? Dar, aş face un rămăşag, acum, cu oricine, că proporţia covârşitoare este în favoarea femeilor. Cel mai mare lucru la care trebuie să te gândeşti este că ajuţi. La finalul acelei zile, rămâne latura umană”, a adăugat preşedintele interimar al Senatului.

Senatorul PNL a amintit că donatorii beneficiază de un set gratuit de analize, o zi liberă de la serviciu şi un card în valoare de 67 de lei. Donatorii trebuie să fie sănătoşi, să aibă peste 50 kg şi să nu fi luat unele medicamente în ultima perioadă.

To Top