Stiri Politice

George Simion, un adevărat coşmar pentru coaliţie! PSD nu mai suportă ascensiunea celor de la AUR. Anunţul unui ministru

Sunt asasini economici! George Simion a dat de pământ cu Marcel Ciolacu, chiar în timp ce era la TV

George Simion, un adevărat coşmar pentru coaliţie! PSD nu mai suportă ascensiunea celor de la AUR. Anunţul unui ministru a fost extrem de clar. Este vorba despre şeful Transporturilor, Sorin Grindeanu. Prim-vicepreședintele PSD a tras un semnal de alarmă.

Sorin Grindeanu se bucură că USR scade în sondajele pe care le-a văzut, dar s-a arătat îngrijorat că partidul condus de George Simion are o anumită creștere. Sorin Grindeanu nu a negat că ar putea prelua șefia Camerei Deputaților de la președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă Partidul Social Democrat este îngrijorat de creșterea partidelor extremiste, Grindeanu a răspuns ciudat. „Adică USR și AUR? Am văzut, recunosc, sondaje care îmi arată o anumită creștere pe zona AUR și o descreștere a USR. Mă bucură descreșterea USR, dar mă îngrijorează, vă spun sincer, creșterea AUR. Dar mai este mult până la alegeri”, a adăugat el, în direct la Digi24.

În schimb a spus clar că rocada guvernamentală cu PNL se va face așa cum s-a convenit în protocolul coaliției semnat în 2021. „Acest lucru se va întâmpla așa cum este prevăzut. La sfârșitul lunii mai. Acum, că e o săptămână mai încolo sau încoace, în funcție și de alte chestiuni care țin de audierile în Parlament… Dar în niciun caz în septembrie.

George Simion, un adevărat coşmar pentru coaliţie!

Protocolul este cum îl știți. Dacă rămâne în această formă, o să merg parlamentar. Sunt deputat de Timiș. În Guvern nu mai rămân. Exclus să vreau alt portofoliu”, a spus ministrul.

Întrebat dacă după rotativă va prelua șefia Camerei Deputaților în locul lui Marcel Ciolacu, Grindeanu a răspuns: „Asta o să vedem”.

Acordul politic care stă la baza coaliției de guvernare, semnat de liderii PNL, PSD, UDMR și minorități în noiembrie 2021, atunci când Florin Cîțu era președintele PNL, prevede că Nicolae Ciucă va fi șeful Guvernului până pe 25 mai 2023, iar la rotație se vor schimba atât premierul, cât și miniștrii transporturilor, proiectelor europene, finanțelor și justiției. Acordul politic este valabil pe durata mandatului parlamentar 2021-2024.

To Top