Stiri Politice

George Simion şochează din nou! Afirmaţii uluitoare la adresa Ucrainei în plin război

Alianță bombă în politică! S-a aflat cu cine s-a întâlnit George Simion, liderul AUR
George Simion, sursa foto facebook

George Simion şochează din nou! Afirmaţii uluitoare ale şefului de la AUR la adresa Ucrainei, în plin război. Liderul partidului de Opoziţie nu îi menajează deloc pe ucraineni. I-a atacat fără menajamente în scandalul Bâstroe. Simion consideră comportamentul Ucrainei în cazul Bâstroe similar cu cei al Rusiei.

George Simion a fost extrem de norvos când Parlamentul României a arborat doar drapelul ucrainean pentru a comemora începerea invaziei ruse. I-a criticat dur pe cei de la PSD, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru George Simion nu contează victimele războiului din Ucraina.  ”PSD s-a conformat, la Parlament din toate steagurile lumii, în semn de respect pentru ce am pățit cu Bâstroe, la ordinul lui Klaus Iohannis a mai rămas un singur steag: al țării care e agresată de Rusia cum am fost și noi de 200 de ani. Al Ucrainei. Celelalte țări au dispărut. Doar că Ucraina în cazul Bâstroe se comportă exact ca Rusia”, a spus Simion, într-o postare pe facebook.

Liderul AUR s-a referit la acuzațiile aduse de PSD Ucrainei în urmă cu o săptămână pe tema adâncirii ilegale de către Ucraina a canalului Bâstroe. Oficialii ucraineni au respins acuzațiile. Spun că au dragat canalul în parametrii conveniți cu România. O întâlnire a oficialilor guvernamentali din cele două țări ar urma să aibă loc în perioada următoare.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, George Simion a a lansat mai multe idei similare cu cele utilizate de propaganda rusă în regiune în legătură cu invazia din Ucraina. Principalele ținte ale liderului AUR au fost ajutorul pentru Republica Moldova, sprijinul pentru refugiații ucraineni și suportul pentru Ucraina.

”Un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion în 3 decembrie 2022 la congresul AUR de la Alba Iulia.

George Simion şochează din nou!

România a cheltuit 75 de milioane de euro în perioada martie-octombrie pentru ucrainenii care și-au părăsit țara din cauza războiului. Premierul Nicolae Ciucă anunța în luna august că UE a decontat o primă tranșă de 39 de milioane de euro din acești bani. Alte fonduri europene vor veni în perioada următoare.

Mai mult, La finalul lunii octombrie 2022, Simion critica autoritățile române și pentru sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia. ”Săptămâna asta au trecut prin Parlament legi prin care din rezervele statului se transferă conbustibil tot pentru războiul din Ucraina.

Și n-ar fi o problemă dacă ar fi putut negocia ceva în schimbul acestui ajutor, sprijin pentru românii din Ucraina sau revenirea la o piață reglementată a energiei măcar pentru un an – doi. Noi suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem probabil cu gaura de la covrig sau de la kurtos colac”, a declarat la acel moment Simion. Acesta susținea într-o postare pe Facebook și că România furnizează armament Ucrainei, fără să probeze însă declarațiile.

To Top