Stiri Politice

George Simion se va enerva! Cum vrea PSD să le fure electoratul celor de la AUR. Dezvăluiri incendiare din interior

S-a aflat adevărul! Ce face George Simion cu cei 8 milioane de euro primiți de la stat

George Simion se va enerva! S-a aflat cum vrea PSD să le fure electoratul celor de la AUR. Dezvăluiri incendiare din interior. Social democraţii lui Marcel Ciolacu simt că pierd teren în faţa formaţiunii lui Simion şi s-a decis să îi copieze iniţiativele.

Marcel Ciolacu a abordat două teme la fel ca oamenii lui Goerge Simion. Ar fi vorba de o strategie a social-democraților pentru a câștiga din electoratul partidului condus de George Simion.

Liderul AUR, George Simion, a solicitat Guvernului să interzică importul de cereale, lapte şi alte produse din Ucraina. A spus că partidul va depune un proiect de lege în Parlament pentru sigilarea oricărui transport care vine din această ţară.

Subiectul a fost abordat și de PSD, într-o manieră similară, însă mai reținută. Mai exact, partidul lui Marcel Ciolacu a cerut Ministerului de Externe (MAE) să facă demersuri pentru suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piața din România. A preluat modelul din Polonia, pentru a limita pagubele suferite de fermierii români. Mai rezervat a fost însă Petre Daea, ministrul Agriculturii. Acesta a precizat că trebuie căutate soluții juridice pentru ca România să nu facă obiectul unor proceduri de infringement.

O altă temă importantă, cu privire la care s-au reunit mesajele PSD și AUR, este cea referitoare la folosirea ingredientelor obținute din insecte în hrana umană. PSD a depus un proiect de lege împotriva folosirii făinii de insecte în produsele înscrise în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Spune că astfel de produse ar trebui expuse separat la raft și inscripționate corespunzător.

Tema a fost prezentă și într-un proiect de anul trecut al AUR, care a fost însă mult mai drastic. Partidul lui George Simion vrea interzicerea consumului de insecte pentru populația umană. „Nu ar trebui să ne mire faptul că PSD intră pe teme vechi ale AUR. Cele două partide se intersectează pe anumite segmente de electorat. Majoritatea electoratului PSD este tradiționalist şi împărtășește în bună măsură ideea că străinii ne vor răul.

George Simion se va enerva!

Cât despre inițiativa anti-gândaci, este un alt exemplu de comunicare publică prin fake news, care va alimenta discursul anti-european. Vezi, Doamne, Bruxelles-ul îi obligă pe români să mănânce gândaci. Este o non-temă pentru români și România, ținută în viață doar de propaganda anti-europeană, acum şi prin vocea PSD“, a declarat Valeriu Turcan, conform adevarul.ro

„În mod tradițional, alegătorii PSD împărtășesc valori ideologice, politice, religioase și culturale locale, naționale, autohtone. Din acest punct de vedere, targetul PSD corespunde într-o anumită măsură cu targetul electoral AUR. Mesajele și temele celor două partide se pot întâlni punctual, deși stilul, retorica pot fi foarte diferite.

Din perspectivă socială, nivel de educație formală și de venit, există anumite apropieri între alegătorii celor două formațiuni politice. Alegătorii cu acest profil, cu aceste valori sau convingeri, pot oscila între AUR și PSD“, a explicat, şi analistul politic Antonio Momoc, conform sursei citate.

To Top