Stiri Politice

George Simion, omul ruşilor?! Dezvăluiri fabuloase din interior. Ce s-a întâmplat, de fapt cu şeful AUR

Cea mai simplă coaliție de guvernare ar fi PSD-AUR! Anunțul care aruncă în aer politica din România: Sondajele ne dovedesc

George Simion, omul ruşilor?! Dezvăluiri fabuloase din interior. S-a aflat ce s-a întâmplat, de fapt cu şeful AUR. Acesta este apărat de către fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate din Moldova, Ruslan Munteanu.

George Simion a fost acuzat de fostul ministrul al Apărării Anatol Şalaru. Munteanu spune că toate informațiile făcute publice de Șalaru sunt invenții și prostii.

George Simion, președintele AUR s-ar fi întâlnit, în 2011, dar și în anii următori, cu oameni ai serviciilor ruse. Cel puţin asta a susţinul fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru. Șalaru spune că a aflat acest detalii de la un fostul director al Serviciului de Informații și Securitate din Basarabia.

„Dumneavoastră ați fost în interiorul acestui Serviciu Secret, parte din interiorul lui, și domnul Șalaru susține că, în urma unei discuții pe care a avut-o cu un fost director SIS – și se referă la Mihai Bălan, pe care a evitat să-l identifice, cel care a fost directorul serviciului secret din Republica Moldova în 2012- 2017, mandat de cinci ani – dumneavoastră erați în acea perioadă acolo”, a spus Simion, afirmație întărită de Ruslan Munteanu.

Fostul adjunct al SIS a subliniat că ipocrizia lui Șalaru a ajuns până aici. Afirmă că astfel de informații ar putea fi spuse unui oarecare cetățean.

„Haideți să o luăm așa, de la un capăt. Îmi pare foarte rău că ipocrizia domnului Șalaru a ajuns până aici – și mai repet încă o dată: ipocrizia. Din discuția sau din spusele domnului Șalaru, reiese că directorul Serviciului de Informații și Securitate, directorul unui Serviciu Special, în biroul său de serviciu, divulgă unui oarecare cetățean, Anatol Șalaru, o informație strict secretă”, punctat Munteanu, conform gandul.ro.

În perioada respectivă Ruslan Munteanu era responsabil de activitatea operativă a SIS. „Informațiile acestea, în primul și în primul rând, le gestionam noi, adjuncții, nu domnul Bălan. Eu v-am spus un oarecare cetățean, dumneavoastră insistați că dumnealui era deputat.

George Simion, omul ruşilor?!

Da, era deputat, dar pentru noi, Serviciile Speciale și deputat, și cetățean de rând au același statut. Când cineva speculează că era deputat și avea acces la informație secretă, nu este adevărat, fiindcă deputatul are acces la informație secretă, doar ceea ce ține de activitate dumnealui, a deputatului, dar nu a întreg Serviciului Special. Și mai repet încă o dată: noi, o asemenea informații de la Serviciul Ucrainean nu am primit. Asta este o prostie și o invenție a domnului Șalaru. Este o invenție și îmi pare foarte rău că dumnealui face jocul cuiva”, a subliniat Munteanu, care nu s-a oprit aici.

„Eu vreau să vă spun lucruri care până acum nu au existat în spațiul public, nici în România și nici aici, la Chișinău, dar vreau să vă spun până la capăt toată istoria. Pe de-o parte, domnul Șalaru zice că Mihai Bălan ne-a spus despre întâlnirea lui George Simion, la Cernăuți, cu nu știu cine acolo și pe de altă parte, în 2015, Serviciile de Informații și Securitate, cel care era condus, în acea perioadă, de Mihai Balan, îi retrage domnului George Simion indizerabilitate. Și a mai fost declarat George Simion indizerabil, încă o dată, în 2018, atunci când la cârma Serviciul vine directorul lui Plahotniuc – directorul SIS, al lui Plahotniuc, Vasile Botnari.

Domnul Șalaru, în discuția lui cealaltă, spunea că dumnealui n-are niciun interes, că el nu este implicat în politică. Cum nu este implicat în politică, dacă dumnealui era președinte de partid?

Insist asupra faptului că, în 2016, Serviciul de Informații și Securitate, condus de Mihai Bălan, își retrage absolut toate susținerile pe care le avea referitor la indezirabilitatea domnului George Simion și, în 2016, situația asta este retrasă domnului Simion, care, ulterior, a fost iarăși repusă pe tapet de către directorul Plahotniuc”, a adăugat acesta.

To Top