Stiri Politice

George Simion, o nouă întâlnire! Cu cine s-a văzut liderul AUR: Am băut o cafea

Alianță bombă în politică! S-a aflat cu cine s-a întâlnit George Simion, liderul AUR

După întâlnirea cu fostul premier Victor Ponta, George Simion a avut o întâlnire și cu Mircea Diaconu, celebrul actor și om politic susținut, coincidență sau nu, de PRO România, partidul lui Victor Ponta.

De data asta, George Simion a postat chiar el un video pe contul de Facebook în care apare alături de Mircea Diaconu, făcând și o aluzie la întâlnirea cu Victor Ponta, despre care a scris presa.

Fostul actorul a intrat în politică după 1990, însă nu a activat serios în vreo formaţiune până în 2008, când a devenit parlamentar din partea PNL. Ulterior, a fost ales vicepreşedinte al partidului. Mircea Diaconu a fost membru al Partidului Național Liberal între 2008 și 2014 și a fost ales din partea acestei formațiuni (de pe locul 3 în circumscripția în care a candidat) ca senator de Argeș la alegerile din 2008.

Diaconu a mai fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) până în 2004 din partea PD, senator din partea PNL din 2008 până în 2012.

Cine este Mircea Diaconu, cel cu care s-a întâlnit George Simion

Mircea Diaconu a fost numit ministru al Culturii in 2012 Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil, pentru că deţinea funcţia de director al Teatrului Nottara concomitent cu cea de senator şi ministru. A plecat din Guvern, însă Senatul nu i-a vacantat postul până spre finalul mandatului său, în 2016.

Mircea Diaconu a absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 și IATC I.L. Caragiale din București în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra. Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul Nunta de piatră, după Ion Agârbiceanu, în regia lui Dan Pița. În 1972, a fost angajat, de către Liviu Ciulei, la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara.

A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990), pentru ca apoi să revină în teatru ca angajat în 2001, potrivit presei.

Pe 25 august 2019, în fața Ateneului Român, Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura independentă la alegerile prezidențiale 2019. După ieşirea ALDE de la guvernare şi retragerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, s-a format o alianță electorală ALDE-Pro România în vederea susținerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu. Alianța dintre ALDE și Pro România s-a intitulat „Un Om”.

To Top