Stiri Politice

George Simion: Nu putem sprijini Ucraina atâta timp cât ea nu respectă România

George Simion detonează bomba în scandalul OMV Petrom. Ce vor să facă parlamentarii AUR

Nu putem sprijini Ucraina atâta timp cât ea nu respectă România, a declarat președintele AUR, George Simion, care a anunțat că AUR condiţionează votarea declaraţiei Parlamentului referitoare la Ucraina de includerea a două amendamente.

Preşedintele AUR, George Simion, consideră că proiectul Declaraţiei Parlamentului la împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina trebuie să includă amendamentele AUR referitoare la protejarea comunităţii de români din această ţară şi a biodiversităţii Deltei Dunării.

George Simion: Două chestiuni extrem de importante pentru poporul român

“Am adăugat două chestiuni importante în relaţia cu Ucraina: protejarea biodiversităţii Deltei Dunării şi a celor 500.000 de vorbitori de limbă română care trăiesc în Ucraina. Nu putem sprijini Ucraina atâta timp cât ea nu respectă România şi de aceea cerem includerea în declaraţia Parlamentului la împlinirea unui an de la începerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi a acestor două chestiuni extrem de importante pentru poporul român”, a afirmat Simion, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ordinea de zi a şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor de marţi include Proiectul Declaraţiei Parlamentului României la împlinirea, pe 24 februarie 2023, a unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că Sorin Grindeanu a procedat corect în cazul Canalului Bâstroe: „îl susțin în totalitate în tot demersul lui”. Mai mult, Ciolacu a spus că e „foarte posibil” ca până în 2024 ministrul Transporturilor să „facă” autostrada Moldovei.

„Trebuie să fii obtuz sau de rea credință să nu vezi că Sorin Grindeanu are cea mai mare execuție din toată istoria miniștrilor transporturilor, să nu vezi că față de ceilalți ani a triplat la anumite capitole de 5 ori, să nu vezi că în sfârșit România va avea autostrada Moldovei”, a declarat, luni seara, Marcel Ciolacu, la România TV.

Președintele PSD a adăugat că „este foarte posibil ca acest Sorin Grindeanu să facă autostrada Moldovei, să mergem până în 2024 pe autostradă până la Pașcani”.

To Top