Stiri Politice

George Simion: Mă simt inutil în Casa Poporului

George Simion, discurs acid în Parlament: Nu atentează nimeni la siguranţa ţării, în afara miniştrilor incompetenţi

Mă simt inutil în Casa Poporului, a declarat parlamentarul George Simion, după ce Raed Arafat nu s-a prezentat la audiere în Parlament.

George Simion a vorbit în direct la România TV despre modul în care Raed Arafat a sfidat Parlamentul României, refuzând să se prezinte la audiere. Şeful DSU a anunţat că va răspunde în scris întrebărilor adresate.

”Nu mă așteptam însă, după ce comisia de anchetă din Parlamentul European a chemat oameni la audieri, să existe o astfel de sfidare cum a existat cea a domnului Arafat, car enu a venit, deși confirmase prezența la Parlament. A trimis o scrisoare că nu este în atribuțiile noastre să îl invităm pe domnia sa, dar, totuși, dacă vrem să ne răspundă la niște întrebări, să le adresăm în scris.

George Simion: Este o sfidare maximă faptul că a refuzat

Eu am insistat foarte mult astăzi în cadrul comisiei ca domnul Arafat să fie încă o dată invitat săptămâna viitoare în fața forului suprem. Este o sfidare maximă faptul că a refuzat prezența la comisia de anchetă. Mă simt inutil în Casa Poporului român”, a declarat George Simion.

Mai multe dosare penale privind posibile fapte de corupție sunt în lucru la DNA. Raed Arafat a fost citat ca martor într-unul dintre acestea, care spune că i s-au solicitat oinformații despre o firmă care, în timpul perioadei de urgență a livrat statului român măsti de protecție.

„O singură dată am fost chemat ca martor, pentru o discuție pe una din firmele care au vândut măștile, dar ca martor, asta da. S-a mers în instanță pentru că discuția sau disputa cu firmele nu era că nu vor să dea avansul. Au întârziat în livrarea echipamentelor, după care noi am găsit echipamentele din altă parte, am cerut banii înapoi. Ei au zis: «nu, noi vă dăm echipamente, că acum le-am adus». Și a început disputa: «luăm echipamente sau bani?» Din cele două situații, într-una deja s-au recuperat banii”, a declarat Raed Arafat, potrivit România Europa Liberă.

To Top