Stiri Politice

George Simion, implicat într-un nou scandal! Şeful AUR a fost sfidat de Raed Arafat. Culisele disputei

Planul şocant al lui George Simion! Cum vrea liderul AUR să schimbe soarta Petrom

George Simion, implicat într-un nou scandal! Şeful AUR a fost sfidat de Raed Arafat. Culisele disputei au ieşit la iveală. Liderul celor de la AUR a făcut totul public. Acesta s-a enervat din cauza faptului că şeful DSU nu s-a prezentat la audierile Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României.

George Simion susţine că acesta este un gest grav de sfidare şi consideră incalificabil gestul său de a remite o scrisoare prin care îşi anunţă disponibilitatea de a răspunde unor întrebări în scris.

“Considerăm că neprezentarea domnului dr. Raed Arafat – în ciuda confirmării prealabile pe care a trimis-o – în ziua de marţi, 7 martie a.c., la şedinţa de audiere a Comisiei, reprezintă un gest grav de sfidare adus nu numai membrilor Comisiei, ci şi unei ţări întregi supusă unor condiţii de claustrare severe şi, în mare parte, nejustificate, pe întreaga perioadă a pandemiei.

Gestul domnului dr. Raed Arafat de e a remite o scrisoare Comisiei prin care îşi anunţă disponibilitatea de a răspunde unor întrebări adresate în scris este, de asemenea, incalificabil, având în vedere funcţia pe care o deţine în Ministerul pe care îl conduceţi, precum şi responsabilitatea directă pentru achiziţiile făcute în perioada pandemiei”, precizează miercuri Simion, într-o scrisoare de protest remisă presei.

George Simion, implicat într-un nou scandal

Totodată, preşedintele AUR îi transmite ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că îl va rechema la comisie pe Raed Arafat, motiv pentru care îi solicită să facă uz de funcţia sa pentru a-l determina pe şeful DSU să dea curs invitaţiei.

“Vă anunţ, domnule ministru Lucian Nicolae Bode, că îl vom rechema la audieri în faţa Comisiei pe domnul dr. Raed Arafat, în cursul săptămânii 13-17 martie 2023 şi vă solicit, totodată, să faceţi deplin uz de funcţia pe care o deţineţi şi să depuneţi toate eforturile pentru ca domnul Secretar de stat să poată da curs invitaţiei!”, mai precizează Simion în scrisoarea de protest.

În scrisoare se menţionează că Raed Arafat avea obligaţia de a se prezenta lai Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru a furniza informaţii referitoare la fapte sau împrejurări în legătură cu achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă de pe teritoriul României de către Ministerul Sănătăţii şi structurile din subordine.

To Top