Stiri Politice

George Simion, făcut praf în direct! Şeful AUR ar face jocurile Rusiei. Acuzaţiile sunt deosebit de grave

George Simion detonează bomba în scandalul OMV Petrom. Ce vor să facă parlamentarii AUR

George Simion, făcut praf în direct! Şeful AUR ar face jocurile Rusiei. Acuzaţiile sunt deosebit de grave la adresa deputatului. Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, vine cu noi dezvăluiri despre deputatul şi președintele AUR.

Șalaru susţine că lui George Simion nu i-a păsat de Republica Moldova și nu a urmărit decât să se victimizeze pentru a se putea lansa în politică. Ceea ce a și reușit. Fostul ministru a mai susținut că liderul AUR e omul Rusiei. Urmărește să destabilizeze atât R. Moldova, cât și România. De asemenea, Șalaru a deplâns faptul că Simion a dus în derizoriu mișcarea unionistă.

Șalaru l-a acuzat pe George Simion că s-ar fi întâlnit cu un șef din serviciul secret rusesc FSB în 2011. „Atunci când George Simion a fost expulzat din R. Moldova, în 2015, eu am avut o reacție un pic așa, mai nervoasă, la acest act pe care l-au făcut autoritățile moldovenești și am vorbit cu dl director al SIS-ului (Serviciul de Informații și Securitate), fiindcă ne cunoșteam foarte bine și l-am întrebat franc, tranșant și cu un pic de supărare de ce a îndrăznit să-l expulzeze din Moldova pe un mare patriot, un unionist, un om care a venit să ne ajute.

Și mi-a spus foarte deschis că noi nu știm nimic de George Simion, că Simion nu e cine credem noi că e și cine pretinde că e. Ori îl monitoriza pe Simion, ori pe rezidentul FSB-ului de la Cernăuți și a nimerit și el acolo, dar SIS-ul din Moldova a primit informații din Ucraina despre o întâlnire pe care a avut-o Simion la Cernăuți.

Eu am vorbit cu directorul SIS doar despre o întâlnire dar câte au fost? Dacă au mai fost. Nu se știe….

Dar ieri am fost sunat de un fost vicedirector de la SIS și mi-a spus că a văzut informația în presă și ”știu, am primit noi această informație din Ucraina, știu cum a ajuns la dl director și știu exact ce-a fost”, a spus fostul ministru, în direct pe B1TV.

Nu s-a oprit aici. “Instituțiile speciale nu confirmă niciodată asemenea informații. Am înțeles că ieri a fost contactat fostul director de la SIS și a spus că nu comentează. Când un fost director de la SIS zice că nu comentează, e clară poziția lui. Nu a zis că nu a fost, că așa ceva nu s-a întâmplat, că nu cunoaște, ci că nu comentează. El e obligat să păstreze secretul de stat!

Înainte de a da în spațiul public această informație, am cerut confirmare de la partea ucraineană și mi s-a confirmat. Nu știu dacă partea ucraineană va răspunde sau nu, dar dacă va fi o interpelare din partea presei din Ucraina, sunt sigur că va răspunde, când sunt puse în joc interesele Ucrainei, României și ale R Moldova”, a declarat Anatol Șalaru.

George Simion, făcut praf în direct!

Acesta a explicat apoi că persoanele publice care pretind că nu țin nici cu Ucraina, nici cu Rusia, în fapt ori sunt plătite de ruși, ori sunt pur și simplu bolnave. „Ce face Simion e jocul Moscovei. Ce face Șoșoacă e jocul Moscovei. În cazul de față, nu putem spune că ”nu țin nici cu rușii, nici cu ucrainenii”.

Când rușii omoară oameni în Ucraina, nu poți să spui că ”sunt neutru”, pentru că ești părtaș! Și nu poți să spui ”nu țin nici cu rușii, nici cu ucrainenii”. Dar cu cine ții când un copil de 12 ani e violat? Nu ții nici cu unul, nici cu altul? Atunci ori ești plătit, ori esti bolnav psihic.

Altă explicatie nu găsesc la acțiunile prorușilor din România…”, a continuat fostul ministru al Apărării de la Chișinău.

Anatol Șalaru a spus apoi că George Simion a mințit de fiecare dată când a spus că a luat bătaie de la polițiștii moldoveni. În fapt, el doar s-a victimizat pentru ca prin victimizare să-și lanseze cariera politică. Ceea ce s-a și întâmplat.

„Simion, în 2018, a fost expulzat iar din R. Moldova, că autoritățile știau ce vrea să facă el. El începuse să facă ce fac acum Marina Tauber cu Șor. Vor destabilizarea situației, răsturnarea guvernului. Ei știau de relațiile lui cu FSB, cu serviciile speciale rusești și de asta l-au și expulzat”, a continuat Șalaru.

Simion a fost invitat atunci de organele competente, care i-au spus că s epoate apăra în instanță. „Simion a răspuns cu înjurături la orice adresare”, a fost „reținut și dus la frontiera vama română, predat poliției de frontieră din România și a plecat viu și sănătos, ca peste o oră să facă o postare pe Facebook, că a fost bătut de polițiștii moldoveni. Și-a pus o poză în care-i curgea sânge din nas. Poliția de frontieră din România a fost nevoită să facă o declarație că Simion a venit viu și nevătămat. Poate doar sufletu-i sângera…

Peste o oră, fără să se șteargă de sânge, și-a făcut o poză și a spus că l-au bătut polițiștii moldoveni. De atunci, din 2018, era clar că Simion vrea doar să se victimizeze ca să se lanseze în politică. El putea timp de cinci zile să facă o contestație în instanță și să-și recâștige dreptul de a se afla în R. Moldova, dar nu-l interesa Moldova, îl interesa victimizarea și lansarea în politică. Și asta a făcut!”, a mai declarat fostul ministru Anatol Șalaru, pentru B1 TV.

To Top