Stiri Politice

George Simion, despre unguri: “Pot să-și pună și pene în cap! Au venit cu o hartă care n-a existat niciodată”

Detalii neștiute din viața lui George Simion! "Sunt fascinat de acest fenomen!"

George Simion, liderul partidului AUR, a reacționat vineri în urma scandalului generat de folosirea steagului cu „Ungaria Mare” de către naționala Ungariei. Acesta a calificat intenția „o inepție, o chestiune anacronică”.

„Ei pot veni și cu pene în cap. N-o să-i ajute la nimic. Ardealul este, a fost și va fi pământ românesc. Să vii la 105 ani după Trianon și să contești granițe. Să faci o hartă care n-a existat niciodată în realitatea geografică a lumii, e o inepție anacronică”, a zis George Simion pentru GSP.

George Simion a lansat cu această ocazie acuzații grave la adresa ministrului Sportului, Eduard Novak.

George Simion: Avem oameni slabi care conduc la București

„Cred că ce-ar trebui pe noi să ne intereseze, vizavi de sport, e felul în care conduce sportul domnul Novak. Interferența lui la Federația de Hochei, unde caută să-și impună președinte, deși fosta glorie a hocheiului, domnul Hălăucă, a fost votat democratic într-o Adunare Generală.

Felul în care este folosit sportul pentru a creea și susține curentul transilvănean de rupere față de România. Înțelegem lucrurile acestea. Avem oameni slabi care conduc la București, din păcate. Dar niciodată nu se va mai schimba granița în vestul României”.

Scandalul generat de Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) este departe de a se fi încheiat, după ce ungurii au anunțat că au dreptul de a folosi steagul Ungariei Mari pe stadion.

MLSZ a admis că aceasta a fost o decizie proprie, interpretând reacțiile UEFA și FARE. Ungurii susțin că „nu este de competența asociației din România să evalueze hotărârea luată de MLSZ. Intervenția sa a fost neautorizată și nefondată”.

Miercuri seară, MLSZ a dat alt comunicat, concluzia fiind că aceasta a fost în întregime decizia sa.

To Top