Stiri Politice

George Simion aruncă bomba: Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!

George Simion aruncă bomba: Se pregătește privatizarea Romsilva și Hidroelectrica!
george simion. sursa foto: Facebook

În plin scandal legat de privatizarea Petrom, George Simion susține că se pregătește vânzarea puținelor companii de stat care au mai rămas, după ce în ultimii 33 de ani, aproape toate au ajuns pe mâna unor instituții-mamut cu sediu în centrul și vestul Europei.

„Se pregătește privatizarea Romsilva, a companiilor românești profitabile. Se pregătește privatizarea și a Hidroelectrica. Se pregătește vânzarea metalelor, a resurselor și a metalelor rare din România, se pregătesc a fi vândute.

Nu avem de profitat noi, românii, în urma resurselor solului, subsolului”, a comentat George Simion, la România TV.

George Simion: Klaus Iohannis încalcă flagrant Constituția

Klaus Iohannis încalcă flagrant Constituția, în sensul că deciziile sale nu sunt luate în interesul național, a mai declarat liderul AUR.

„De vină este o clasă conducătare care e supusă total. Prietenul domnului Iohannis, Schweihofer, Egger, Kronospan, oamenii apropiați de Iohannis. E un război pe resurse. Cine controlează președintele României, Serviciile, decide unde ajung aceste resurse.

(…) Începuse boicotul împotriva băncilor austriece e normal ca băncile austriece să nu aibă conturi autoritățile statului roman. comisioanele din transferuri se duc in Austria”, a mai declarat George Simion.

Listarea Hidroelectrica, planificată pentru martie-aprilie 2023

Oferta publică iniţială (IPO) a produ­cătorului de energie electrică Hidroelectrica ar putea fi mai mică decât se estimase iniţial şi nu va avea loc până în martie sau aprilie 2023, declara acţionarul Fondul Proprietatea (FP), potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Fondul deţine un pachet de 19,94% din totalul acţiunilor Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie electrică şi cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, primind recent acordul guvernului pentru IPO.

„Există semne de întrebare cu privire la abilitatea de a vinde 15% din Hidroelectrica într-o singură listare locală. Pentru a com­pleta un IPO la BVB, acordul trebuie redus cu 1 miliard de euro până la 1,5 miliarde de euro (echivalentul a 4,9 până la 7,4 mld. lei – n. red.)“, declarase Marius Dan, deputy CEO al Franklin Templeton.

Most Popular

To Top