Stiri Politice

George Simion aruncă bomba: Pe 3 septembrie vom avea alegeri anticipate

Cine va ajunge președintele României? "Dacă AUR intră în turul II lucrurile sunt clare"

Pe 3 septembrie vom avea alegeri anticipate, a anunțat președintele AUR George Simion, într-o scurtă postare pe pagina sa de Facebook.

Anunțul lui George Simion vine la scurt timp după ce lideri politici din PSD și PNL s-au pronunțat în legătură cu acest subiect.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, luni, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News că în opinia sa nu vom avea alegeri anticipate în România, oricât de mult şi-ar dori PSD şi a precizat că un candidat de stânga la prezidenţiale, şi dacă merge singur în această bătălie electorală, va pierde, pentru că electoratul de dreapta este un electorat tăcut care nu va accepta ca România să fie condusă de stânga după 2024. Tomac a mai spus că PMP va susţine orice candidat pe care o coaliţie de dreapta îl va stabili ca şi candidatul cel mai potrivit, în urma unor negocieri politice, a unor analize politice, a unor sondaje.

”Nu vom avea alegeri anticipate în România, oricât de mult şi-ar dori PSD acest lucru. Se discută, iau în calcul pentru că îşi dau seama că după un an de mariaj în care au promis atâtea, totul le dă pe minus şi evident că revolta, nemulţumirea de la primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, tot aparatul de stat care aşteaptă bani de la PNRR, văd că au fost doar promisiuni, îi pune pe gânduri”, a spus Tomac.

El a precizat că în România este foarte greu să accepţi alegeri anticipate ca parlamentar.

Victor Negrescu, despre alegeri anticipate: Există și acest scenariu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a confirmat, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, că există mai multe scenarii posibile în contextul alegerilor care vor avea loc în 2024, dar menționează că la nivelul Coaliției încă nu s-a luat o decizie. Victor Negrescu a menționat că PSD nu se teme de alegeri, indiferent când vor fi organizate.

”Există și acest scenariu: haideți să construim o guvernare stabilă pentru următorii ani, având alegeri anticipate”, a spus Victor Negrescu.

Despre un scenariu al alegerilor organizate înainte de termen a vorbit recent președintele UDMR, Kelemen Hunor, care susține anticipatele. Motivul susținerii alegerilor anticipatelor invocat de președintele UDMR este legat de necesitatea unui Guvern stabil, a unui Parlament legitim și a unei administrații funcționale în 2024.

”Trebuie să fim de acord cu toţii, cei care formăm o majoritate, apoi trebuie să fie de acord şi preşedintele ţării, fiindcă fără el nu poţi să faci anticipate” a spus Kelemen Hunor.

To Top