Stiri Politice

Gabriela Firea, reacţie la derapajele unui coleg din PSD! Ce a putut spune despre acuzaţiile la adresa lui Marius Budăi

Gabriela Firea anunță revoluția în politica din România: Este absolut necesar să schimbăm mentalitățile

Gabriela Firea, reacţie la derapajele unui coleg din PSD! S-a aflat ce a putut spune despre acuzaţiile la adresa lui Marius Budăi. Ministrul Familiei a vorbit la 5 zile după apariţia scandalului în spaţiul public. Cu câteva ore înainte să vorbească despre cazul Budăi, ministrul anunța că va lansa un ghid pentru combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale și morale.

Chiar dacă s-a referit la violenţa la adresa femeilor, colega de Guvern şi de partid a lui Marius Budăi nu s-a referit exclusiv la acest caz.

„Am primit semnale că au avut loc abuzuri împotriva femeilor. Au fost situații în care femeile, colege fiind, au suportat remarci nepotrivite, atitudini nepotrivite, chiar ostile”, este un mesaj video distribuit de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Poziția sa nu se referă la dezvăluirile făcute de ministrul muncii, Marius Budăi. Budăi ar fi sunat o colegă de partid, deputată, la miezul nopții în vara anului trecut, la Olimp. În ianuarie 2023 a abordat alte două femei, la Sinaia. Totul după ce băuse, susţine libertatea.ro.

Ministrul familiei a anunțat că pregătirile pentru lansarea unui ghid pentru drepturile femeilor sau împotriva hărțuirii sexuale și morale sunt pe ultima sută de metri. Urmează să-l treacă prin Guvern În video, Firea evidențiază că România nu ocupă un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește drepturile femeilor.

„Ne-am bucura dacă drepturile femeilor ar fi mai mult respectate… A fi civilizat și respectuos înseamnă să te respecți pe tine însuți, dar să respecți și drepturile femeilor”, subliniază ministrul familiei. În cele peste 5 minute de intervenție, Firea nu face nicio trimitere la cazul colegului său de partid.

La cinci zile după apariția scandalului în spaţiul public, Gabriela Firea a oferit o reacție. S-a întâmplat după ședința grupul PSD din Senat. Ministrul susține că nu știe ce a făcut Budăi și că trebuie să existe dovezi în acest sens.

„Persoanele care au făcut această reclamație să prezinte publicului dovezile, așa ar fi normal. Mie dacă mi se întâmpla așa ceva, eu aș fi spus tocmai în ideea de a nu se repeta aceste incidente și de a nu lăsa ca aceste practici să fie acoperite. Cazul nu trebuie prezentat pe surse. Acum ce facem, ne luptăm cu știrile pe surse?”, a fost poziția Gabrielei Firea.

Gabriela Firea, reacţie la derapajele unui coleg din PSD!

Întrebată dacă l-a sunat pe ministrul Budăi sau a avut o discuție cu acesta pentru a vedea dacă este adevărat că i-a dat un telefon, noaptea, unei colege de partid, Gabriela Firea a răspuns că nu. „Cum să-l întreb (n.r. – pe Marius Budăi) dacă este adevărat o știre pe surse? Nu puteam să-mi permit să sun un coleg ministru să spună dacă este adevărat ceva care se prezintă ca o supoziție, nu ca o realitate.

Promit să-l sun. Îl voi suna să îl întreb care este situația din punctul lui de vedere. La nivel general, ca femeie și ca mamă, nu doar ca ministru, dacă se dovedește a fi adevărat nu pot să fiu de acord cu o astfel de practică și o condamn și în viața privată, și în viața profesională. Câtă vreme nu cunosc aceste lucruri, nu am fost martoră, nu mi s-a transmis, nu am știu, eu nu pot să comentez zvonuri”, a declarat Firea, conform sursei citate.

Singura din PSD care a reacționat a fost senatoarea Gabriela Crețu, care a condamnat ferm acest gen de comportament.

To Top