Stiri Politice

Gabriela Firea propune lovitura supremă pentru Nicușor Dan: Se impune retragerea sprijinului politic

Gabriela Firea propune lovitura supremă pentru Nicușor Dan: Se impune retragerea sprijinului politic

Așa cum era de așteptat, Gabriela Firea a venit cu o reacție la sesizarea făcută de ANI la adresa lui Nicușor Dan. Într-o postare pe contul său de Facebook, fostul primar al Capitalei propune retragerea sprjinului politic.

Legile sunt pentru toți și trebuie respectate la fel de toată lumea, indiferent de funcția ocupată. Prevederile legale nu sunt negociabile.

Cu toții am luat act, astăzi, de comunicatul Agenției Naționale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală și fiscală și Instituția Prefectului Municipiului București în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București.

Faptele constatate de Agenția Națională de Integritatea au fost sesizate de către PSD București, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, încă din momentul în care ele au fost comise de către Nicușor Dan. Sunt de notorietate toate momentele în care Nicușor Dan a transformat Primăria Capitalei într-un ONG și a condus după cum l-au dus interesele personale și de partid, nu cum spune legea.

Gabriela Firea: Nu putem umbla numai cu dubla măsură

Mai poate avea Nicușor Dan sprijin politic având în vedere aceste acuzații? Consider că se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de către PNL București, USR București și PMP București.

Este al doilea primar bucureștean care a ajuns în funcție cu sprijinul PNL București și USR București care este declarant incompatibil de către ANI. Sunt trei luni de când s-a constatat un conflict de interese în cazul primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Și atunci, ca și acum, PNL București și USR București au făcut scut pentru a apăra fapte flagrante.

Le-aș reaminti liderilor celor trei formațiuni politice un caz recent unde am avut o decizie similară ANI, cel al fostului președinte al Autorității Electorale Permanente. Purtătorii de cuvânt ai USR și PNL nu au așteptat vreo decizie de instanță și au cerut public demisia și retragerea sprijinului politic al PSD, așa cum le-a fost scris în punctajul de partid.

Resping acest dublu limbaj. Nu putem umbla numai cu dubla măsură și aștept o reacție similiră din partea PNL București, USR București, PMP București și să retragă sprijinul politic pe care încă îl acordă lui Nicușor Dan. Împreună cu colegii din PSD București le solicit liderilor PNL, USR și PMP cer o dovadă de consecvență și de maturitate publică și să-i solicite demisia Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan. Acuzațiile sunt grave și nu pot fi tolerate. Legile trebuie respectate de toată lumea.

To Top