Stiri Politice

Gabriela Firea angajează peste 200 de persoane! Vor fi plătite cu 5 – 6 milioane euro pe an “în mod inutil”

Gabriela Firea angajează peste 200 de persoane! Vor fi plătite cu 5 - 6 milioane euro pe an "în mod inutil"

Conform unor informații publicate de USR, la Ministerul Familiei vor fi înfiinţate 237 de posturi noi, care vor fi plătite cu 5 – 6 milioane euro pe an “în mod inutil”, în condiţiile în care “majoritatea absolută” a proiectelor acestui minister nu au fost realizate de ministrul Gabriela Firea.

“Gabriela Firea înfiinţează 237 de posturi noi în cadrul Ministerului Familiei, care ar putea să coste chiar şi 5 milioane euro, 6 milioane euro anual. Asta în condiţiile în care, la audierile bugetului dumneaei, uitându-ne la cifre, am putut să descoperim că proiectele destinate segmentului de tineret până în septembrie anul trecut nu fuseseră implementate şi fusese cheltuit doar 1,3% din bugetul pe care l-a avut la dispoziţie.

În termeni simpli, a cheltuit unul din 100 lei pe care îi avea pentru proiecte pentru tinerii care nu sunt în educaţie, în învăţământ, la un loc de muncă, în schimb 90 din 100 lei pe care i-a avut deja – pentru sporuri şi salarii. În momentul în care a fost separat Ministerul Sportului de Ministerul Tineretului şi al Familiei, coaliţia sărăciei, coaliţia scumpirilor ne-a spus că asta înseamnă că separă posturile pe care le au deja în două. Iată că astăzi vin fiecare dintre miniştri să ceară peste 200 de posturi noi”, a spus Ţoiu la Parlament.

Gabriela Firea va avea, astfel, “peste 1.000 de subalterni”

Ea a spus că Gabriela Firea va avea, astfel, “peste 1.000 de subalterni” în cadrul ministerului pe care îl conduce, în condiţiile în care aceasta “nu se poate lăuda cu proiectele implementate, majoritatea absolută a acestora nefiind realizate”.

“În palmaresul de eşecuri al Gabrielei Firea se adaugă faptul că a întârziat un an cererea de bani pentru proiecte la Bruxelles în cazul garanţiei pentru copii. În plus, a dat un punct de vedere negativ pe o lege pentru protejarea mamelor minore, care prevedea înfiinţarea unui registru al acestora şi oferirea de sprijin pentru continuarea şcolii şi consiliere de specialitate. Peste 500.000 de euro vor fi plătiţi, de asemenea, anual, pentru sediul Ministerului Familiei, după ce Gabriela Firea a refuzat ofertele RAAPPS”, mai susţine USR într-un comunicat.

To Top