Bugetul României pentru 2023 are deja o gaura de 5 miliarde lei la venituri în urma deciziilor PSD, spune fostul premier al României, Florin Cîțu.
Fostul premier a scris o postare pe Facebook în care s-a referit despre scandalul legat de taxa de solidaritate pe care OMV Petrom a anunțat că nu trebuie să o plătească.
Cu câteva săptămâni inainte de aprobarea celebrului OUG cu suprataxarea veniturilor pe baza regulamentului UE, care a fost subiectul discuțiilor intre MF-PSD și consultanții unei companii care face obiectul dezbaterilor în spațiul public acum? De ce a ieșit OUG așa cum au sugerat consultanții?, a scris Florin Cîțu.
A pus la cale acest scenariu pentru a avea un pretext ca să-și lanseze campania cu proiectul de suflet al lui Dragnea în același timp cu rotativa?, a mai scris fostul premier.
OMV Petrom: Nu datorăm această taxă
- BREAKING NEWS: Plângere la Parchet pe numele ministrului Alexandru Rafila
- Procurorii DNA vor să facă ravagii printre demnitari: Vor fi verificate inclusiv nevestele și soacrele
- Klaus Iohannis e terminat! Acuzaţii şi jigniri la adresa preşedintelui: ‘Este nesimțire totală’
Toate calculele făcute au dus la concluzia că cifra de afaceri a OMV Petrom în sectoarele prevăzute de Ordonanţa 186/2022 pentru plata contribuţiei de solidaritate este sub 75% şi astfel nu datorează această taxă, dar, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că o va plăti, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Alina Popa, directorul financiar al companiei.
“O să explic puţin tot contextul, ca să fie mai clar. Ordonanţa de Urgenţă 186/2022 care a pus în aplicare Regulamentul european 1854/2022 stabileşte ca fiind în scopul contribuţiei de solidaritate contribuabilii care au cel puţin 75% în sectoarele de activitate de ţiţei, de gaze naturale, cărbune şi rafinării, precizând codurile CAEN care se referă la aceste activităţi.
OMV Petrom are activităţi şi în alte sectoare, activităţi care au alte coduri CAEN, respectiv în special activităţi în zona de comercializare produse petroliere, gaze naturale şi electricitate, dar şi producţie de electricitate. De aceea, în baza Ordonanţei 186 şi a Regulamentului european, făcând toate calculele, am concluzionat că avem o cifră de afaceri în sectoarele respective sub 75%. Astfel, nu datorăm această taxă.
În situaţia în care, din motive pe care nu le putem vedea la acest moment, ANAF ar ajunge la o altă concluzie, bineînţeles că vom plăti, aşa cum plătim întotdeauna toate taxele, contribuţiile acolo unde suntem obligaţi şi trebuie să le plătim”, a explicat Popa.
