Stiri Politice

“Eu chiar vă iubesc!” Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași

"Eu chiar vă iubesc!" Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași

“Eu chiar vă iubesc”, a spus Marcel Ciolacu atunci când au început să se audă fluierături şi huiduieli din mulţimea adunată în Piaţa Unirii din Iaşi.

“În urmă cu 164 de ani, românii, popor şi conducători, au scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român, o istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacole. Doar împreună putem crea un viitor mai bun”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a reamintit că acum 164 de ani, apropierea culturală şi economică puternică între cele două principate a dus la unitate.

“Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat ca doar poporul să fie unit. Unitate a fost şi între conducători, personalităţi puternice cu viziuni proprii şi convingeri diferite au reuşit să se unească într-un scop comun: Unirea Moldovei cu Ţara Românească”, a mai spus Marcel Ciolacu în discursul său.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost huiduit în timpul discursului din Piaţa Unirii de persoane care luau parte la celebrarea Unirii Principatelor Române.

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, huiduiți la ceremonia de 24 ianuarie

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au ajuns împreună în Piaţa Unirii. Reprezentanţi ai asociaţiilor civice care reproşează lipsa investiţiilor pentru Moldova au strigat ”Hoţii!”

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu au sosit împreună marţi dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, unde s-au adunat mii de oameni, în aşteptarea ceremoniilor organizate de Ziua Unirii Principatelor. Membri ai organizaţiilor civice care reproşează lipsa investiţiilor pentru Moldova au strigat ”Hoţii!” şi au fluierat. În piaţă se află şi simpatizanţi AUR, care au avut dispute cu jandarmii.

Oamenii afişează pancarte pe care scrie ”Nu extremismului în Moldova”, dar reproşează li lipsa finanţărior pentru spitale în zona Moldovei.

Printre cei prezenţi în piaţă se află şi zeci de protestatari de la asociaţiile civice Moldova vrea Autostrada, Împreună pentru A8 si Reset.

Câteva sute de simpatizanţi AUR, în frunte cu liderul partidului George Simion au organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii şi au avut confruntări cu jandarmii, cărora le-au strigat ”Ruşine să vă fie!”

To Top