Stiri Politice

Emil Boc ia atitudine! Decizie radicală a fostului premier după ultimele cutremure

Emil Boc ia atitudine! Decizie radicală a fostului premier după ultimele cutremure
Emil Boc, sursa foto Facebook

Emil Boc ia atitudine! Decizie radicală a fostului premier după ultimele cutremure din Turcia, dar şi din România. Edilul Clujului a venit cu amănunte extrem de importante. Acesta a vorbit despre incendiul care a avut loc la spitalul privat Humanistas din Cluj-Napoca, în urma căruia 29 de pacienți au fost evacuați de urgență.

Emil Boc a făcut astfel o pledoarie pentru constituirea unor grupuri de lucru pentru ameliorarea efectelor dezastrelor, inclusiv în cazul unui cutremur.

Riscul la cutremur trebuie luat în serios, spune primarul Emil Boc. El a anunțat deja că va fi o prioritate constituirea unor grupuri de lucru pentru răspuns la dezastre. La Cluj-Napoca există clădiri incluse în clasele de risc seismic 2 și 3, însă lista acestora este una veche și va trebui reactualizată. Până acum, a spus Boc, cutremurul nu era unul dintre factorii de risc major la Cluj.

„Trebuie să luăm în serios riscul de cutremur. A avut loc un incendiu la un spital din Cluj, dar prin profesionalism, totul a decurs ca la carte. Din cei 29 de pacienți, 12 au fost transportați la UPU, iar 17 au fost evaluați la fața locului. Și nu am avut victime. Vedeți ce înseamnă să fii pregătit, să ai un plan de intervenție?”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua de Cluj. Primarul spune că dezastre se vor mai întâmpla. Acesta este motivul pentru care va accelera înființarea grupurilor de lucru pentru anticipare și pregătirea de măsuri în caz de dezastre de toate tipurile, inclusiv pentru pandemii, din care vor face parte specialiști.

To Top