Stiri Politice

Elena Udrea rămâne la închisoare! Decizia definitivă luată de Înalta Curte

Cum vrea Elena Udrea să scape de condamnare! S-a aflat ce vrea să facă fostul ministru

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni contestația depusă de Udrea.

Decizia de luni este definitivă. ICCJ a respins contestația formulată de fostul ministru.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului”, scrie în decizia de luni.

Elena Udrea a fost judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei și a fost prinsă în Bulgaria, lângă granița cu Grecia.

Ce spunea Elena Udrea

M-am intors in Romania pentru ca mi-am dorit sa imi cresc fetita in tara mea, care este si tara ei. Puteam sa raman in Costa Rica sau puteam sa merg in orice alt loc din Europa.
Din drag pentru tara mea, mi-am luat copilul de 9 luni si am venit acasa, crezand ca abuzurile justitiei “Statului Paralel” au incetat odata cu plecarea lui Coldea, Kovesi si a acolitilor lor, odata cu deciziile CCR prin care au fost recunoscute ilegalitatile facute de binomul SRI -DNA(+ICCJ)…Si cat de tare m-am inselat!!!

Pentru ca am decis sa vin in Romania si sa ma incred in “justitie”, zac in puscarie…iar copilul meu creste, de un an, fara mama. Fetita mea de 4 ani se trezeste in fiecare noapte si plange: “Imi e dor de mami si o vreau pe mami!” iar eu ma simt atat de vinovata fata de ea, pentru prostia de a crede ca puterea “Statului Paralel” a disparut.

Rudel Obreja, un mare patriot, un om de mare onoare si un caracter admirabil, a ales sa stea in Romania cu aceeasi speranta si incredere in lege și in faptul ca dreptatea va triumfa. Din pacate, a murit dupa ce a fost bagat ilegal in puscarie.Trei copii au ramas fara tata. In urma lui a lasat o familie distrusa pe viata, spunea Elena Udrea într-o postare pe Facebook.

 

To Top