Stiri Politice

Elena Udrea nu mai are scăpare! În ce dosar urmează să fie judecată în scurt timp

Lovitură totală pentru Elena Udrea! Vestea primită în puşcărie. Ce a pierdut fostul ministru
Elena Udrea, sursa foto facebook

Elena Udrea nu mai are scăpare! S-a aflat în ce dosar urmează să fie judecată în scurt timp fostul ministru al Turismului. Sunt dezvăluiri de ultimă oră despre fosta blondă de la Cotroceni. Aceasta va ajunge luni la Înalta Curte.

Elena Udrea a depus două contestații prin care speră să-și anuleze pedeapsa de 6 ani de închisoare din Dosarul Gala Bute. Nu este vorba doar despre acest dosar. Speră să scape prin prescripție de Dosarul campaniei din 2009.

În acest dosar, Elena Udrea este judecată alături de Ioana Băsescu, conform ziare.com. Dar asta nu e tot. Săptămâna viitoare este una plină pentru fostul ministru. Așteaptă o primă decizie din partea Curții de Apel București în Dosarul Hidroelectrica.

În acest dosar, va apărea, prin videoconferinţă luni, 13 februarie, la instanța supremă. Acolo, completul de 5 judecători ia în discuție contestație la executare formulată de Elena Udrea împotriva condamnării definitive din Dosarul Gala Bute.

Udrea este la Penitenciarul de Femei Târgșor după ce a pierdut, pe 7 aprilie 2022, o contestație în anulare în acest dosar. Este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare încă din 2018. Pe data de 14 februarie,  Udrea va afla decizia pe fond din Dosarul Hidroelectrica. Acolo este judecată pentru trafic de influență și spălare de bani în legătură cu șpaga de 2,5 milioane de euro cerută de la afaceristul Bogdan Buzăianu.

Elena Udrea nu mai are scăpare!

În acest dosar Elena Udrea a cerut, pe 12 decembrie 2022, constatarea intervenției prescripţiei și încetarea procesului penal. Procurorii DNA au solicitat instanței condamnarea fostei șefe a Ministerului Turismului la o pedeapsă orientată spre maximum prevăzut de lege.

Pe data de 16 februarie, Elena Udrea se va întâlni cu Ioana Băsescu și cu Dan Andronic în Dosarul campaniei din 2009. Aici, Udrea are o condamnare de 8 ani de închisoare. Fiica fostului președinte a primit 5 ani cu executare, iar Dan Andronic a fost achitat.

La ultimul termen de judecată, din data de 15 decembrie 2022, Ioana Băsescu a precizat că solicită continuarea procesului penal, pentru a-și dovedi nevinovăția, chiar dacă între timp a intervenit prescripția faptelor. În schimb, Elena Udrea a fost mai precaută. A cerut instanței încetarea procesului penal. Pe data de 20 februarie, la Înalta Curte se va judeca și o contestație a Elenei Udrea legată de acest ultim dosar.

To Top