Stiri Politice

Ei sunt oamenii care merită pensii speciale! Imagini de senzație cu forțele trimise de România în Turcia (FOTO)

Ei sunt oamenii care merită pensii speciale! Imagini de senzație cu forțele trimise de România în Turcia (FOTO)

Ei sunt oamenii care merită pensii speciale! Ieri, 6 Februarie a.c, pompierii salvatori români au răspuns rapid solicitării de sprijin venite din partea autorităților turce, puternic afectate de seriile de cutremure produse în ultimele ore pe teritoriul acestora.

În baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori, cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București, în scopul sprijinirii omologilor turci.

Aeronavele militare aparținând Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu o echipă specializată de căutare-salvare RO-USAR a IGSU, alături de 2 câini antrenați, o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD București (parte integrantă a INSARAG), ofițeri de legătură din cadrul DSU dar și o echipă din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, alături de 2 câini, antrenați pe specificul acestei misiuni de căutare și salvare a victimelor.

La plecarea în misiune a salvatorilor români a participat și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, care a transmis salvatorilor cuvinte de încurajare, mulțumiri pentru promptitudinea avută în scopul sprijinirii populației și autorităților turce și nu în ultimul rând, mult succes în misiune.

România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

5.775 de clădiri confirmate ca fiind prăbușite în Turcia

24.400 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutare și salvare din Turcia. 5.775 de clădiri confirmate ca fiind prăbușite. Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marți în estul Turciei.

Numărul de personal ar urma să crească odată cu sosirea altor persoane, deși iarna împiedică desfășurarea lor, a declarat marți Orhan Tatar, oficial al agenției de gestionare a dezastrelor.

Associated Press relatează că Tatar a primit 11.342 de rapoarte privind clădiri prăbușite, dar doar 5.775 dintre aceste rapoarte au fost confirmate.

Aproximativ 55 de elicoptere au efectuat 154 de ieșiri pentru a transporta ajutoare de urgență, iar aproximativ 85 de camioane distribuiau alimente, a spus el.

To Top