Stiri Politice

E un conflict între PSD și Klaus Iohannis! Cioroianu aruncă în aer scandalul Bârstroe

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? "Dreptul constituțional este al președintelui"

Istoricul Adrian Cioroianu a comentat scandalul politic al momentului, cel legat de canalul Bâstroe. Cioroianu spune că, de fapt, este vorba despre un conflict între PSD și  Klaus Iohannis, nu unul cu Ucraina.

Istoricul Adrian Cioroianu consideră că scandalul Bâstroe este mai degrabă un conflict de politică internă între PSD şi preşedintele Klaus Iohannis. Fostul ministru de Externe le cere liderilor politici să se gândească la interesul României.

”Fiecare om cu capul pe umeri să-şi pună totuşi problema: cu cine vrem să ne învecinăm? Vreme de 30 de ani i-am avut pe ucraineni, vreme de alţi 70 de ani i-am avut pe sovietici. Nu ştiu dacă suferim cu ucrainenii foarte mult”, a spus Adrian Cioroianu în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Cioroianu spune că e vorba de un scandal artificial: Aurescu e fost consilier al lui Klaus Iohannis

”Sunt convins că e un scandal artificial. Cei care îl propagă sunt oameni care oricum nu-l simpatizau foarte mult pe Zelenski, sunt oameni care spuneau că lui Zelenski i se dă prea mare atenţie”, a explicat Adrian Cioroianu.

La remarca potrivit căreia acest scandal a pornit chiar de la o declaraţie a vicepremierului Sorin Grindeanu, istoricul Adrian Cioroianu a răspuns:

”Da, asta ne arată şi calitatea dezbaterii politice la noi şi a oamenilor politici. Un om politic e interesat de popularitatea lui, fără îndoială şi nu pot să condamn. Dar una e să pari apărătorul intereselor româneşti, alta e ca promovarea intereselor româneşti să te arunce în braţele cui nu te aştepţi.

Genul acesta de retorică: ”Noi ajutăm şi ei ne seacă Delta”, unu la mână că încă nu ştim dacă acolo se petrece ceva. Înainte de a ieşi cu o afirmaţie, normal e să întrebi: ”Măi, frate, eu observ că draghezi acolo. Tu ai război şi ai timp să draghezi în acelaşi timp?”.

Lucrurile acestea puteau fi discutate de ministrul nostru înainte de a ieşi public. A ieşit ministrul Transporturilor de la PSD arătând cu degetul către Externe, unde e domnul Aurescu, fost consilier al lui Iohannis. Mie meciul acesta mi s-a părut de politică internă, dar subiectul a prins”.

To Top