Stiri Politice

După ce a votat în favoarea lui Bode, PSD anunță: Nu cred că ar fi trebuit să mai fie ministru

După ce a votat în favoarea lui Bode, PSD anunță: Nu cred că ar fi trebuit să mai fie ministru

Cu premier PSD, nu o să vedeți miniștri în jurul cărora planează astfel de acuzații, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte al social-democraților. La doar câteva zile după ce au votat în favoarea lui, cei de la PSD spun că Bode nu ar trebui să mai fie ministru.

PSD a votat pentru respingerea moțiunii care îl viza pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, deoarece „a fost nevoit” să dea „un mesaj de loialitate” către paternerii de guvernare, dar în guvernul cu premier PSD „nu o să vedeți miniștri în jurul cărora planează astfel de acuzații”, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte al social-democraților, joi, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Lucian Bode se confruntă cu acuzații multiple, iar teza sa de doctorat a primit un verdict de plagiat din partea Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, care a precizat că lucrarea este „profund viciată”.

Gabriel Zetea, PSD: Nu cred că Lucian Bode ar fi trebuit să mai fie ministru

Social-democratul spune că poziția exprimată de PSD la moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost pentru a transmite „un mesaj de loialitate” partenerilor de guvernare de la PNL.

„Nu că ne-am dorit ieri să votăm împotriva moțiunii împotriva domnului ministru de Interne, domnul Bode. Nu cred că ar fi trebuit să mai fie ministru, dar, având în vedere stabilitatea acestei coaliții, până la urmă și Partidul Social Democrat a fost nevoit să dea un mesaj către parteneri, de loialitate, și am făcut asta”, a declarat vicepreședintele PSD.

Pe de altă parte, el susține că în guvernul cu premier PSD nu vor exista „miniștri în jurul cărora planează astfel de acuzații”.

„Partidul Social Democrat a învățat „the hard way” (pe calea grea, n.r.), pe propria noastră piele, lecțiile acestea legate de plagiat și am luat integritatea politicienilor care ne reprezintă în serios, și nu o să vedeți nicio personalitate a Partidului Social Democrat în jurul cărei planează atât de multe controverse sau controverse legate de plagiat în vreo funcție de ministru”, a adăugat Gabriel Zetea.

„De aceea, la momentul în care se va produce această rocadă, sigur, în guvernul în care Partidul Social Democrat va da primul-minstru, nu o să vedeți miniștri în jurul cărora planează astfel de acuzații. Nimeni nu spune că sunt vinovați, nimeni nu spune că trebuie să facă altceva decât să facă un pas în lateral pentru a-și clarifica problema personală”, a mai spus deputatul social-democrat.

To Top