Stiri Politice

Diana Şoşoacă plăteşte pentru ultimele ieşiri publice! Ce au decis ucrainenii

S-a aflat adevărul despre Diana Şoşoacă! Unde a fost surprinsă sentoarea. Imaginile care o dau de gol

Diana Şoşoacă plăteşte pentru ultimele ieşiri publice! S-a aflat ce au decis ucrainenii în privinţa parlamentarului. Nu mai are nicio şansă. Şoşoacă este pe lista dușmanilor Ucrainei. Documentul a fost făcut public de către organizația Mirotvoreț.

Diana Șoșoacă este acuzată de Mirotvoreț de: Încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei Propaganda anti-ucraineană. Răspândirea narațiunilor propagandistice de la Kremlin Negarea dreptului Ucrainei la apărare armată împotriva agresorului rus Participarea la atacuri de informare și propagandă asupra Ucrainei.

Diana Şoşoacă a depus un proiect de lege care propune anexarea unei părți a regiunii de sud a Ucrainei la România.  De asemenea, ONG-ul solicită autorităților ucrainene să examineze acțiunile lui Șoșoacă. „Centrul Mirotvoreț solicită organelor de drept să examineze această informație ca pe o declarație despre comiterea de către acest cetățean a unor acte deliberate împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității omenirii și a legii și ordinii internaționale, precum și a altor infracțiuni”, spune organizaţia.

Mirotvoreț susține că obiectivul său este de a oferi informații și consiliere autorităților ucrainene, pentru a aduce pace și armonie în Ucraina.

Informațiile adunate de organizație sunt inclusiv folosite de justiția ucraineană, care recunoaște datele Mirotvoreț ca posibile dovezi în procese. Printre personajele incluse pe listă se numără și prim-ministrul ungar, Viktor Orban, sau președintele croat, Zoran Milanovic. Ambii au făcut afirmații în sprijinul Kremlinului de-a lungul timpului.

Săptămâna trecută, Șoșoacă a depus în Parlament un proiect de lege prin care cerea anexarea la România a mai multor teritorii ucrainene. „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în proiect. Ulterior Șoșoacă a spus că „modalitățile propuse” de anexare a teritoriilor sunt „diplomatice”, a spus Şoşoacă.

Purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris, vineri, pe Facebook, Oleg Nikolenko.

To Top