Stiri Politice

Diana Șoșoacă nu este spion rus! Un analist militar a clarificat situația: Să privim cu circumspecție

Sondaj intern al PNL! Ce procente mai au, de fapt, liberalii (SURSE)

Diana Șoșoacă nu este spion rus, afirmație valabilă și în cazul lui George Simion. Cel puțin așa susține analistul militar Ion Petrescu, argumentând că daca s-ar fi întâmplat așa ceva, cei doi ar fi fost săltați și anchetați.

Anumite afirmații făcute de deputatul George Simion și senatoarea Diana Șoșoacă pot fi exploatate în continuarea propagandei ruse, dar să nu cădem pradă propagandei Kievului, a declarat col. (r) Ion Petrescu, analist militar, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, acolo unde a comentat informația potrivit căreia un general din serviciile ucrainene de spionaj ar fi confirmat că, în mandatul prezidențial al lui Viktor Ianukovici, ar fi existat cel puțin o întâlnire între un ofițer SBU și George Simion în regiunea Cernăuți.

Articolul din G4Media, în care sunt preluate informații din publicația ucraineană Obozrevatel, a fost comentat inițial de Anatol Șalaru, fost ministru al apărării în Republica Moldova.

Analist, despre George Simion și Diana Șoșoacă: Dacă ar fi fost spioni ruși, erau deja săltați și anchetați

„Am văzut articolul în limba rusă, l-am primit azi linkul fiindcă m-au sunat și pe mine și m-au întrebat. L-am văzut, nu știam cu cine au de gând să vorbească. Am văzut, din acest material se confirmă câteva lucruri, că astăzi Rusia își developează toți agenții și îi sacrifică fiindcă este disperată și are nevoie de câștig. Doi, un ofițer de la informații sau contrainformații a confirmat cel puțin o întâlnire a lui George Simion cu rezidentul FSB în regiunea Cernăuți. Trei, din 2021, George Simion are interdicție de intrare în Ucraina, care probabil va fi până în 2024, nu știu pe câți ani se dă. În acest articol se vorbește despre poziția pro-rusă și anti-ucraineană a lui George Simion și a doamnei senator Șoșoacă”, a declarat Anatol Șalaru.

Ion Petrescu a intervenit în discuție și a făcut „două afirmații bine cântărite”.

„Dacă cei doi parlamentari despre care a menționat domnul ministru (Anatol Șalaru, n.r.) ar fi fost spioni ruși, erau deja săltați și anchetați. Că au existat anumite afirmații ale lor care pot fi exploatate în continuarea propagandei ruse, da, însă în același timp să nu cădem pradă propagandei Kievului, care are tot interesul să întoarcă atenția opiniei publice române de la dosarul încă neelucidat al canalului Bâstroe, de la folosirea tinerilor din teritoriul istoric din perioada României interbelice, Bucovina de Nord, și trimiși pe frontul de est, mulți dintre ei deja căzuți la datorie, deci să privim cu circumspecție asemenea interpretări ucrainene”, a explicat Ion Petrescu.

„Le înțeleg motivația, se bat pentru existența țării lor, dar România, totuși, chiar dacă politica este confidențială privind ajutorul masiv dat de țara noastră Ucrainei, va veni momentul în care și ziariștii români vor avea listele convenite cu tot ce am făcut noi pentru ucraineni”, a adăugat analistul militar român.

To Top