Stiri Politice

Diana Şoşoacă e terminată! Senatoarea ar putea fi sancţionată. Afirmaţiile incredibile la adresa Ucrainei nu au rămas netaxate

S-a aflat adevărul despre Diana Şoşoacă! Unde a fost surprinsă sentoarea. Imaginile care o dau de gol

Diana Şoşoacă e terminată! Senatoarea ar putea fi sancţionată. Afirmaţiile incredibile la adresa Ucrainei nu au rămas netaxate. Șoșoacă a fost sancționată de către Ucraina, deoarece este ”o persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei. Asta după ce Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze mai multe teritorii ale Ucrainei.

Senatoarea cere anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina. Șoșoacă, invitată frecvent la evenimentele găzduite de ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a depus luni un proiect de lege care prevede denunțarea de către țara noastră a ”Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

Diana Şoşoacă a reacţionat imediat. „Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă ? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României ?

Este România un stat ocupat de Ucraina și noi nu am aflat ? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii românești pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României ?”, transmite Diana Șoșoacă într-un comunicat de presă după anunțul Ucrainei.

Proiectul de lege „pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” depus de Șoșoacă prevede:

Diana Şoşoacă e terminată!

„Articolul unic se transformă în Art. 1. După Art. 1 se introduc următoarele articole:
Art. 2 – În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
Art. 3 – România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.
Art. 4 – După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

Reacția Ucrainei a venit prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, care acuză un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. „Mass-media: Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei.

Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”. Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris pe Facebook oficialul ucrainean.

„RASPUNS ADRESAT MAE DIN UCRAINA CARE MA AMENINȚĂ CU MOARTEA

Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina îşi dovedeşte caracterul de stat abuziv şi fascist.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, preşedintele partidului S.O.S. România a reacţionat la mesajul transmis vineri de Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean care a declarat astăzi că va iniţia sancţiuni împotriva senatoarei pe care o consideră ”o amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei.

To Top