Stiri Politice

Dezvăluirile care vor porni scandalul între PSD şi PNL. Cum se joacă cele două partide cu banii românilor

Start la pomenile electorale! Românii care primesc deja 3.000 de lei de la stat

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţie! Dezvăluirile care vor porni scandalul între PSD şi PNL. S-a aflat cum se joacă cele două partide cu banii românilor. Cele două formaţiuni politice spun că vor să taie pensiile speciale, dar nu o fac.

Momentan, PSD şi PNL susţin că pensiile militare nu ar fi speciale. Se cramponează de acest subiect, iar miliardele de la Uniunea Europeană riscă să nu mai vină. Asta deşi este clar. Pensiile militare sunt speciale pentru că nu se bazează pe contributivitate.

PNL și PSD nu au curajul să intervină asupra pensiilor speciale și aruncă responsabilitatea de la unul la altul, spune Valeriu Stoica, fostul președinte al liberalilor. Asta în contextul în care guvernanții sunt presați atât de Comisia Europeană.

Instituţia s-a arătat nemulțumită de forma actuală a proiectului de reformă a pensiilor speciale, cât și de români. Mai mult, fostul președinte PNL spune că unele dintre aceste pensii încurajează nemunca. “Partidele sunt pe nicovala opiniei publice și au deasupra mai multe ciocane – ciocanul Comisiei Europene, ciocanul acestor categoriile profesionale care luptă să-și păstreze pensia de serviciu.

Pensiile speciale, mărul discordiei în coaliţie!

Și, ca urmare, PNL, PSD nu au curajul să pună mâna pe acest cartof fierbinte. Fiecare încearcă să îl arunce spre celălalt, să bage mâna în foc să ia cartoful. În spatele acestei chestiuni se ascunde lenea. Foarte mulți vor să intre în Poliție, în Armată pentru că vor ieși repede la pensie și după aceea vor putea să facă altceva. Încurajarea nemuncii”, a spus Valeriu Stoica, în direct la Digi 24.

Comisia Europeană a spus clar. Toate pensiile speciale trebuie tăiate. Pensii speciale sunt cele care nu se bazează pe contributivitate. Aici sunt incluse cele militare, cele ale aviatorilor, primarilor, cele din serivicii, justiţie sau cele din Ministerul de Interne. România a plătit pensii speciale chiar şi unor torţionari dovediţi în justiţie precum Ion Ficior sau Vişinescu.

To Top