Stiri Politice

Dezvăluirile care vor detona coaliţia! Mişcările celor de la PNL îl vor scoate din minţi pe Marcel Ciolacu

Dezvăluirile care vor detona coaliţia! Mişcările celor de la PNL îl vor scoate din minţi pe Marcel Ciolacu

Dezvăluirile care vor detona coaliţia! Mişcările celor de la PNL îl vor scoate din minţi pe Marcel Ciolacu. Ies la iveală noi amănunte incredibile din interiorul celor două formaţiuni politice care deţin puterea în România. Au avut loc mai multe întâlniri secrete.

PSD şi PNL ar trebui să facă rotativa la finalul lunii mai. Marcel Ciolacu ar trebui să fie noul premier după demisia lui Nicolae Ciucă.

Momentan, lucrurile sunt tulburi. Ceea ce părea bătut în cuie acum capătă nuanțe, iar liberalii, în special, vor să câștige politic, dacă tot cedează funcția de premier către PSD. Se pare că au avut loc mai multe discuții secrete la Vila Lac, la care au participat principalii lideri ai coaliției de guvernare. În subsidiar, miniștri și secretari de stat au avut alte întâlniri.

În timp ce Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă conveneau principiile rotativei și picau de acord ca aceasta să se facă pe 25 mai, oamenii din plan secund au încercat să tragă sforile pentru alte aranjamente.

Niciun ministru și niciun secretar de stat nu vrea să renunțe la postul său, de dragul unui protocol politic. Fiecare încearcă să își păstreze scaunul și astfel s-a aprins fitilul în coaliție. Unii liberali speră ca tot protocolul să fie renegociat, conform stiripesurse.ro. În tabăra PNL s-ar dori o reconfigurare totală a protocolului sau, în caz contrar, liberalii amenință că nu vor negocia absolut nimic.

Cei de la PNL nu sunt de acord cu varianta PSD, care își dorea câteva schimbări de ministere. PSD ar vrea ca Fondurile Europene să rămână la PNL, iar PSD să păstreze Transporturile. Surse politice din coaliția de guvernare au explicat că de la București se urmărește foarte atent situația din Ucraina. Este așteptată o nouă fază a războiului, care va fi mai dură decât până acum.

În aceste condiții, în cadrul coaliției de guvernare se discută o amânare a rotativei guvernamentale pentru această toamnă și nu în luna mai, așa cum prevede protocolul. PSD nici nu vrea să audă de așa ceva. Paul Stănescu a amenințat direct cu ieșirea PSD de la guvernare.

„Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică.  Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil.”, a spus Paul Stănescu.

Președintele Klaus Iohannis a aruncat pe masă posibilitatea de a nu-l desemna pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Iohannis a spus că va face ceea ce consideră mai bine pentru România. “Trebuie să vedem ce schimbare vrea să facă coaliția, mi se vor prezenta toate propunerile și în acord cu Constituția vom decide ce este cel mai bine pentru România”, a spus Iohannis.

To Top