Stiri Politice

Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Klaus Iohannis! Finul preşedintelui a scăpat de un dosar penal. Acuzaţiile, extrem de grave

Klaus Iohannis i-a pus la colț pe guvernanți! Președintele României, mesaj către guvernul Ciucă: Nu mai există justificări
Klaus Iohannis, Sursa foto Administratia Prezidentiala

Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Klaus Iohannis! Finul preşedintelui a scăpat de un dosar penal. Acuzaţiile erau extrem de grave, dar acesta nu a păţit nimic. Este vorba despre Andreas Huber. Acesta a fost acuzat de ANAF, în 2014, că a prejudiciat statul printr-o schemă financiară cu cartele SIM.

După doi ani de cercetări, procurorii au clasat dosarul finului lui Klaus Iohannis din lipsă de probe. Amănuntele sunt absolut uluitoare

3 milioane de lei, care reprezentau peste 680.000 de euro în 2014, este suma cu care Andreas Huber a fost acuzat de ANAF că a prejudiciat statul român. Suma reprezenta TVA neplătit prin mimarea exportului, într-o afacere cu cartele SIM.

Huber este finul preşedintelui Klaus Iohannis şi consul onorific al Austriei la Sibiu. Acesta conduce Uniunea Consulilor Onorifici din România din 2015 şi este unul dintre oamenii de afaceri potenţi din Sibiu. Cele mai importante companii din portofoliul său fiind legate de domeniul auto, conform context.ro.

Totul a început în urma unei sesizări venite din partea autorităților din Ungaria. S-au semnalat o serie de tranzacții suspecte. Inspectorii ANAF au descoperit că, în perioada 2010-2011, o firmă deţinută de Andreas Huber a vândut cartele telefonice prepay în valoare de milioane de euro către cinci firme maghiare. Acestea au fost înfiinţate chiar în perioada în care au avut loc tranzacţiile suspecte şi abandonate ulterior.

Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Klaus Iohannis!

În actele firmelor, cartelele apăreau exportate din Cluj în Ungaria. În urma investigaţiei, inspectorii ANAF au susținut că SIM-urile n-au părăsit, de fapt, niciodată România. Au fost revândute în ţară. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 3 milioane de lei, reprezentând TVA neplătit.

Inspectorii ANAF au depus, în 2014, o plângere penală împotriva lui Andreas Huber. Procurorii de la Sibiu care au investigat cazul au decis că n-au destule probe și au închis dosarul. Taxele solicitate de ANAF au fost anulate. Andreas Huber spune că nu a avut niciodată emoții în legătură cu dosarul penal.

În 2017, inspectorii ANAF l-au avut din nou în vizor de Andreas Huber. Aceştia au descoperit că una dintre firmele familiei a plătit taxe mai puţine la stat. Practic, firma lui Huber a închiriat un birou de la Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice, pe care ulterior l-a subînchiriat consulatului. Astfel, Huber nu ar fi trebuit să introducă în contabilitate drept cheltuieli deductibile de peste 90.000 de lei. Curtea Supremă a dat dreptate fiscului și l-a obligat pe Huber să plătească paguba datorată statului, conform sursei citate.

To Top