Stiri Politice

Dezvăluirile care cutremură România! Doar aşa te poţi angaja în instituţiile guvernamentale. Altfel nu ai nicio şansă

S-a aflat acum care a fost cel mai bun premier din România (SONDAJ)

Dezvăluirile care cutremură România! Doar aşa te poţi angaja în instituţiile guvernamentale. Altfel nu ai nicio şansă să prinzi un post important şi bine plătit. Mai multe instituţii publice sunt vizate, iar mai mulţi analişti vin cu afirmaţii extrem de grave.

Dacă vrei să te angajezi la ANRE sau la Curtea de Conturi nu ai nicio şansă. Clientela de partid și clientela județeană de partid este singura care prinde posturi în aceste instituţii. Asta spune politologul Andrei Țăranu.

„Trebuie puși în posturi în care pot drena bani pentru partid și pot controla instituțiile în perioada pre-electorală. Acestea sunt structuri care pot produce emoții la nivelul societății, sunt politici publice mult mai vizibile pentru cetățeni. De exemplu, certificatele pentru energie creeaza emoție în public pentru că este un dar al guvernanților pentru cetățeni”, a spus politologul, conform Prima News.

Nu s-a oprit aici cu dezvăluirile. „Probabil ca după rotația guvernamentală să mai existe niște mici ajustări la nivelul acestor organisme pentru că partidele vor să-și răsplătească o parte din politicienii care vor rămâne fără funcții”, a explicat Țăranu.

Dezvăluirile care cutremură România!

Acesta a mai spus că România este încă o democrație nedezvoltată, al cărei scor a scăzut în ultimii ani inclusiv sub cel al Ungariei și Bulgariei. „Avem o participare foarte scăzută la vot. Am blocat cultura politică prin presă, prin biserică”, a adăugat Andrei Țăranu.

De aceeaşi părere este şi sociologul Vladimir Ionaș. Acesta susţine că electoratul român e dezinteresat de astfel de schimbări la nivelul agențiilor guvernamentale. „În mod normal aceste schimbări au ecou mai mult în interiorul partidelor. Luptele interne în partid pentru aceste instituții sunt extrem de dure, iar electoratul ar trebui să fie mai interesat de cei pe care-i trimite în astfel de poziții”, a declarat Ionaș.

Oamenii sunt neinteresați de politică pentru că trăiesc cu ideea că nu se mai poate schimba nimic în societate. Ionaş a adăugat că, de exemplu, există o ruptură între angajații la stat și cei la privat din cauza salariilor bugetarilor. La rândul său, jurnalistul Sebastian Zachman a precizat că, din păcate, în acest moment există un soi de coaliție monstruoasă la guvernare și niciun fel de opoziție.

To Top